• Ješić: Nikada opština Inđija nije uzimala kredit od Rajfajzen banke

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak saopštio je da je pred kraj 2022. godine stigla izvršna presuda Privrednog apelacionog suda na 700 miliona dinara ili 6 miliona evra, izvršenja u roku od 8 dana. Gak je napomenuo da je u pitanju dug iz 2010. godine kada je na čelu opštine bio Goran Ješić. Međutim, predsednik opštine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ješić: Nikada opština Inđija nije uzimala kredit od Rajfajzen banke

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak saopštio je da je pred kraj 2022. godine stigla izvršna presuda Privrednog apelacionog suda na 700 miliona dinara ili 6 miliona evra, izvršenja u roku od 8 dana. Gak je napomenuo da je u pitanju dug iz 2010. godine kada je na čelu opštine bio Goran Ješić.

  Međutim, predsednik opštine Inđija u otm periodu, Goran Ješić za IN Medija kaže da se Opština nikada inje kreditno zaduživala kod Rajfajzen banke.

  Podsetimo da se prilikom obrazloženja budžeta, aktuelni predsednik opštine Inđija Vladimir Gak osvrnuo na radove na konačnom završetku sportske hale u Inđiji. Kako je tada rekao Gak, novac je obezbeđen od Pokrajine i radovi teku predviđenom dinamikom međutim, stigli su novi problem dug od 700 miliona dinara. Istu ovu informaciju mesec dana kasnije podelio je ponovo sa novinarima prvi čovek opštine Inđija.

  -Stigla nam je presuda iz 2010. godine kada je predsednik opštine bio Goran Ješić prsuda je stigla na 700 miliona dinara izvršna na 8 dana. To je ceo investicioni deo opštine Inđija za 2023. godinu. To se zove pitanje odgovornosti i političke i bilo koje druge.- kazao je Gak.

  Da nismo imali tri sastanka sa Rafajzen bankom kao poveriocem, znate šta bi bilo „ ključ u bravu opštine Inđija dok se ne naplati Rajfajzen“, pojasnio je Gak novinarima.

  Sportska hala u Inđiji

  Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić koji je „optužen“ da je zadužio opštinu Inđija, započeo i nije završio projekte kao što je inđijska hala za IN Medija kaže da ne razume o čemu Gak govori.

  -Nemam pojma o čemu priča. Kakva presuda, kakva Rajfajzen banka? Nikada opština nije uzimala kredit od Rajfajzen banke. – rekao je Ješić.

  Sa druge strane, sadašnji predsednik opštine Vladimir Gak tvrdi da je pomenuti dug nastao pre 13 godina za vreme mandata Gorana Ješića a da će više detalja o dugu od 700 miliona dinara, medijima izneti tokom ove nedelje. Gak je jasno precizirao godinu i osobu koja je odgovorna za dugovanje.

  -Za dug nije kriv niko iz 2016. ili 2014. nego onaj iz 2010. godine. I kada ne budem vršio funkciju opštine Inđija, neću ostaviti ni 1000 dinara duga – rekao je Gak.

  Ovaj dug j prema rečima Gaka osnovni razlog što sela nemaju vrtiće, jer bi sa 700 milona dinara „moglo da se napravi šest novih objekata“.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/opstina-indjija-mora-da-plati-rajfajzen-banci-700-miliona-dinara/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija