• Kako lažeš, tako ćeš da žanješ

  Drugi po redu protesti širom Srbije, održani su zbog namere kompanije Rio Tinto da eksploatiše jadarit na području Mačve, kao i zbog sprornih zakona usvojenih u Skupštini Srbije – Zakona o referendumu, koji je predsednik Aleksandar Vučić potpisao, i Zakona o eksproprijaciji, koji, kako je rekao, još nije. Na mapi protesta, dan ranije, pojavila se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kako lažeš, tako ćeš da žanješ

  Drugi po redu protesti širom Srbije, održani su zbog namere kompanije Rio Tinto da eksploatiše jadarit na području Mačve, kao i zbog sprornih zakona usvojenih u Skupštini Srbije – Zakona o referendumu, koji je predsednik Aleksandar Vučić potpisao, i Zakona o eksproprijaciji, koji, kako je rekao, još nije.

  Na mapi protesta, dan ranije, pojavila se i Inđija kao mesto u 50 ostalih gde je najavljen protest i blokada, na izlazu ka autoputu. Potvrde o blokadi i protestu niko od „živih“ udruženja i političkih stranaka ili pokreta nije preuzeo na sebe. Elem, iako se na društvenim mrežama spekulisalo hoće li biti u Inđiji izražavanja nezadovljstva, dok cela Srbija protestuje, ili ih neće biti osvanuo je 4. decembar kada se u Inđiji desilo – baš ništa.

  U tačno 14 sati, kada je ostatak Srbije stao, Inđija je funkcionisala uobičajno. Gore od izostanka reakcije i ignorisanja stava cele Srbije je informacija o neistinama koje su objavili lokalni mediji i portali koji su tvrdili da protesta kod autleta ima. Deleći vest bez video zapisa ili fotografija regonalni „medij“ iz Šida koji od građana Inđije dobija više miliona dinara za izveštavanje, kao i neregistrovani portal, obmanuli su građane Inđije na najneprofesionalniji način. Put ka autoputu i Novim Karlovcima bio je prohodan sve vreme dok je Srbija stajala. Inđija nije pokazala da joj u celoj situaciji bilo šta ne odgovara, Inđijski „opozicionari“ su zatvorili oči na problem cele Srbije. Inđija je ćutala a „mediji“ su lagali. Zašto?

  Jedni od njih su plaćeni da obmanjuju javnost i građani Inđije to plaćaju „papreno“ i moguće je da je njihov cilj bio da izazovu gnev i nerede.

  Foto: skrinšot STV

  Ovi drugi, koji fakat, ne postoje i nikom ne odgovaraju za deljenje neistina, moguće je da su pokušali da se dodvore pratiocima na mrežama ili drugoj strani – vlasti. Problem je što su ovi drugi, neprovereno obavestili svoje pratioce da put nije prohodan i kada su im isti ukazali na propust i lažnu vest, branili su se time da se protest desio ali da je trajao toliko kratko da niko nije primetio.

  Ne, protest ili blokada u Inđiji se nisu desili, ni na kratko ni na duže. Ne, Inđija je pokazala da nema problem oko zakona o referendumu ili o Zakonu o eksproprijaciji. Inđija je ćutala, i to je vest.

  Foto:isključenje za autoput kod autleta 4.12.2021 u 14:10h

  Inđija je ćutala a regionalni „medij“ i neregistrovan nazovi „medij“ je govorio ali neistine. Ono što se u 14 sati kod autleta moglo videti jesu džipovi koje su vozili ljudi kriminalne prošlosti, patrolirajući oko mesta na kome je najavljen protest.

  Veća šteta od Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji je lažno izveštavanje, lažne i izmišljene vesti. Jer, ako neko u nazivu koristi ime Vašeg mesta ili regije on je u obavezi da Vas poštuje. Neistina koja je plasirana a potom i forsirana da je bilo, ali ste vi toliko slabovidi da niste primetili ili toliko plitki da niste shvatili, ide na štetu stanovnicima Inđije ali i medija. Možete li zamisliti budućnost u kojoj vas obmanjuju da se nešto, proverljivo, desilo a videli ste da nije. Možete? Pa što bi išta menjali to već imamo.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Reakcije

  Putovanje kroz očaj sa Vanjom Đurić

  Znate li kako jedan nežan, tanan glasić, molećivo „nemojte molim vas“ može da zagrmi? Da li znate koliko znači, kad vas neko tlači, uperen pogled žene koja odašilje svu svoju snagu i […]

  Porez na pse ili porez na sopstvenu glupost?

  U moru svakodnevnih gluposti koje nam se serviraju, u poplavi bahatosti i suludih ideja, najnovija predložena idiotarija i namera da se ona sprovede u delo ne može, a da ne izazove ozbiljne […]

  Kurirska služba

  Evo već je šesti dan kako distribuiram svoju treću napisanu knjigu. U svemu tome neizostavan, bitan faktor je i kurirska služba. Kad god tu službu spomenem ne mogu to da činim bez emocija. […]