• Kamere na uniformama saobraćajne policije od 1. septembra

  Saobraćajna policija u Srbiji će od 1. septembra, zahvaljujući donaciji SAD, koristiti 60 kamera prilikom intervencija u saobraćaju, rečeno je danas u Beogradu, prilikom primopredaje te donacije. Kamere će biti na uniformama saobraćajnih policajaca, a biće korišćene i u „presretačima“, odnosno službenim vozilima bez policijskih oznaka koje se koriste u kontroli saobraćaja. Primopredaji donacije prisustvovali […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kamere na uniformama saobraćajne policije od 1. septembra

  Saobraćajna policija u Srbiji će od 1. septembra, zahvaljujući donaciji SAD, koristiti 60 kamera prilikom intervencija u saobraćaju, rečeno je danas u Beogradu, prilikom primopredaje te donacije.

  Kamere će biti na uniformama saobraćajnih policajaca, a biće korišćene i u „presretačima“, odnosno službenim vozilima bez policijskih oznaka koje se koriste u kontroli saobraćaja.

  Primopredaji donacije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador SAD Kristofer Hil, koji su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i najavili nastavak i ubuduće.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/saobracajna-policija-u-srbiji-ce-imati-kamere-na-uniformama/

  Hil je dodao da su te kamere za saobraćajne policajce dobro prihvaćene u mnogim zemljama Evrope, a posebno u SAD.

  Kamere su tu da uspostave ravnotežu između snage države i moći pojedinca. – rekao je Hil.

  Prema njegovim rečima, zahvaljujući tim kamerama biće mnogo transparentniji rad saobraćajne policije.

  Gašić je rekao da su te kamere deo pilot projekta i da je plan da njihov broj bude povećan, te da je cilj njihove upotrebe i povećanje poverenja građana u policiju.

   Kazao je da će zahvaljujući tim kamerama biti zaštićen integritet policajaca ali i građana i objasnio da će biti sniman ceo tok intervencije.

   Rekao je da će snimak s te kamere moći da bude korišćen samo po nalogu suda.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija