Krčedinu pored bunara za vodu i rehabilitacija puta

Categories Inđija, NAJVAŽNIJEPosted on

Za realizaciju 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara. Opština Inđija potpisala je u Pokrajinskoj vladi ugovor o dodeli sredstava u iznosu od 98 miliona dinara za rehabilitaciju puta u Кrčedinu. Sredstva dodeljuje Uprava za kapitalna ulaganja, a namenjena su za rekonstrukciju ulice Cara Dušana u Кrčedinu, od ulaza iz Beške do izlaza ka Novom Slankamenu.

Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

-Raspisali smo javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom uručenja ugovora predstavnicima 36 lokalnih samouprava za finansiranje i sufinansiranje projekata.

Mirović je naglasio da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine.

Ispred inđijske lokalne samouprave ugovor je potpisao Milan Кončarević, zamenik predsednika opštine, koji je naglasio značaj ovih sredstava za ulaganja u seosku infrastrukturu.

-Opredeljenost Opštine Inđija da rehabilituje puteve u selima naišla je na podršku u Pokrajinskoj vladi, i mi ćemo se truditi da što pre završimo javnu nabavku za početak radova u Кrčedinu- objasnio je Končarević.

Naslovna fotografija: opština Inđija

Izvor: Pokrajinska vlada

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *