• Loša epidemiološka situacija u Inđiji; od ponedeljka “Kovid 2” ambulanta

  Epidemiološka situacija u Inđiji je loša, svakodnevno raste broj novozaraženih osoba, a trenutno je virus aktivan kod 424 pacijenata, rečeno je na današnjem sastanku Sistema 48. Kako je rečeno, u kovid ambulanti Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ dnevno se obavi testiranje oko 120 građana sa simptomima virusne infekcije, a više od polovine njih bude […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Loša epidemiološka situacija u Inđiji; od ponedeljka “Kovid 2” ambulanta

  Epidemiološka situacija u Inđiji je loša, svakodnevno raste broj novozaraženih osoba, a trenutno je virus aktivan kod 424 pacijenata, rečeno je na današnjem sastanku Sistema 48.

  Kako je rečeno, u kovid ambulanti Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ dnevno se obavi testiranje oko 120 građana sa simptomima virusne infekcije, a više od polovine njih bude pozitivno na virus korona.

  Klinička slika zaraženih blažeg oblika i uglavnom su u pitanju osobe mlađe od 40 godina, navdi se u saopštenju opštinske uprave i dodaje da se radi o “omikron soju”, iako nema podataka o tome gde su vršena testiranja na vrstu virusa i kakvi su konkretni rezultati tog testiranja, ukoliko je uopšte obavljano.

  U Inđijskom domu zdravlja trenutno je angažovano pet lekarskih ekipa, koje rade u dve smene, svakodnevno od 7 do 19 sati. U ponedeljak počinje da radi i Kovid 2 ambulanta, koja je namenjena samo za građane koji dolaze na kontrolne preglede. Kovid 2 ambulanta će biti smeštena u prostoru nekadašnje hirurgije, u njoj će raditi dve lekarske ekipe i to od 7 do 13 časova.

  – Nalazimo se u kritičnom periodu širenja virusa te je neophodno da apsolutno svi građani preduzmu zaštitne mere. Jedna od mera je i poziv za vakcinaciju svih sugrađana. Vakcinalni punkt radi bez zakazivanja i raspolaže sa svim vakcinama koje su dostupne u Srbiji – pozvala je opštinska uprava.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija