• Mirović: Vojvodina je, prema statistici, ključno mesto kada je reč o nemačkim investicijama

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministarka za savezne i evropske poslove nemačke pokrajine Hesen Lucija Putrih saglasili su se danas nakon sastanka u Pokrajinskoj vladi da je privredna saradnja na uzlaznoj putanji, te da postoje potencijali da se proširi i u mnogim drugim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. Predsednik Mirović […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mirović: Vojvodina je, prema statistici, ključno mesto kada je reč o nemačkim investicijama

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministarka za savezne i evropske poslove nemačke pokrajine Hesen Lucija Putrih saglasili su se danas nakon sastanka u Pokrajinskoj vladi da je privredna saradnja na uzlaznoj putanji, te da postoje potencijali da se proširi i u mnogim drugim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

  Predsednik Mirović izjavio je da je treći susret sa ministarkom Putrih veoma značajan i da predstavlja još jedan korak ka unapređenju odnosa dveju pokrajina.

  Jedna od najkonkretnijih oblasti za saradnju jeste zaštita životne sredine, investiranje u fabrike za proizvodnju pijaće vode, prečistače otpadnih voda i druga postrojenja koja se tiču zaštite životne sredine, što je jedno od najvažnijih pitanja za nas u Vojvodini. – naglasio je predsednik Mirović i dodao da je važna podrška naših evropskih partnera.

  Mirović je podsetio na to da je 2019. godine u Hesenu potpisana izjava o saradnji sa AP Vojvodinom, s namerom da se ona zaista i konkretizuje.

  Obim privredne saradnje između dveju pokrajina raste i postoje dobri uslovi da se saradnja proširi i na druge oblasti. Vojvodina je, prema statistici, ključno mesto kada je reč o nemačkim investicijama. Osim zaštite životne sredine, od izuzetne je važnosti i saradnja u oblasti obrazovanja i kulture. – izjavio je Mirović.

  On je istakao da se Srbija bori i da će se izboriti kada je reč o njenom evropskom statusu, jer je to za nas centralno i spoljnopolitičko, ali i životno pitanje, dodajući da se u brojnim oblastima vidi koliko je važna solidarnost i podrška evropskih zemalja kada je reč o konkretnim razvojnim projektima, koja imaju veliki značaj za sve građane u Srbiji.

  Sa Pokrajinskom vladom imamo dobru osnovu za saradnju punu poverenja. Želimo da damo doprinos konkretnim projektima i ojačamo saradnju u okviru regionalnog partnerstva sa fokusom na pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine. – izjavila je ministarka Putrih.

  Pokrajina Hesen jedna je od šesnaest nemačkih federalnih pokrajina sa više od šest miliona stanovnika. Hesen je najbogatija nemačka pokrajina posmatrano po BDP-u po glavi stanovnika, i 38. ekonomija sveta, po ukupnom BDP-u.

  Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

  Izvor i naslovna: Pokrajinska vlada

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina