• „Moje stado“ – uputstvo za legalno tovljenje praseta na desetom spratu solitera

  Ukoliko se očekivanja idejnog tvorca onlajn platforme “Moje stado” ispune od 1. jula moći ćete iz svog stana da upravljate tovom i gajenjem sopstvenih domaćih životinja. Kilažu određujete algoritmom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Moje stado“ – uputstvo za legalno tovljenje praseta na desetom spratu solitera
  Foto: Pixabay

  Ako živite u stanu ili u gradskoj sredini gde držanje domaćih životinja nije dozvoljeno do sada niste mogli ni da zamislite da imate svoje prase, jagnje ili tele, koje hranite kako bite jeli meso proverenog kvaliteta. Platforma Miodraga Mitrovića “Moje stado” omogućava onlajn stočarstvo i tov na rate.

  -Ova platforma omogućava fizičkim licima da kupe i utove prase, jagnje, tele na bilo kom poljoprivrednom gazdinstvu u Srbiji, a da tov plaćaju u mesečnim ratama. Na osnovu željene kilaže algoritam proračunava potrošnju hrane i hranidbene dane, čime se određuje cena koštanja tova. Praktično ako nam za tov treba 150 dana, to je pet meseci i tako dobijamo kolika je mesečna rata.-  objašnjava za RTS Miodrag Mitrović, idejni tvorac onlajn platforme “Moje stado”.

  Platforma, kaže, ima dobre ugovore i opšte uslove poslovanja tako da ni farmer, niti korisnik usluga ne mogu da budu oštećeni.

  -Ako korisnik ne izmiri svoju mesečnu obavezu platforma stopira tov, a njemu se isporučuje životinja u trenutnoj težini.- precizira naš sagovornik.

  Osim onlajn farme, na platformi je dostupna i onlajn pijaca. Na ideju da pokrene ovako nešto Mitrović došao je 2020. godine u vreme korone, jer zbog karantina nisu bili dozvoljeni izlasci i obilasci prodavnica i pijaca.

  -Platforma je zamišljena tako da sadrži informacije, koje su dostupne na svakom mobilnom telefonu, tabletu i računaru, bukvalno o svemu što nudi jedno poljoprivredno gazdinstvo. Od krupne i sitne stoke, preko živine i zečeva. Osim organskog i klasičnog tova, tu mogu da se nađu i gotovi proizvodi poput suhomesnatih i mlečnih proizvoda, domaćih jaja, raznih vrsta džemova, meda, ajvara,- navodi Mitrović.

  Uspostavljanje platforme “Moje stado” bio je zahtevan posao koji je pri kraju, navodi njen tvorac. Ostalo je još da se završi nekoliko tehničkih stvari oko plaćanja, kao i probni rad, nakon čega će onlajn farma svima biti dostupna.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Životna sredina

  Čortanovci: Naše selo je prljavo i treba nas

  Meštani Čortanovaca pridružili su se nacionalnoj kampanji čišćenja “Zavrni rukave” koja se sprovodi u nedelju, 24. marta, na teritoriji cele Srbije. Skup meštana zakazan je za nedelju 24. […]