• MUP: 1.870 vozača pod dejstvom alkohola i 60 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL isključili su iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP. Ova  akcija je sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija). Tokom akcije, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: 1.870 vozača pod dejstvom alkohola i 60 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL isključili su iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP.

  Ova  akcija je sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

  Tokom akcije, kontrolisano je više od 71.500 vozača i otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja.

  -U okviru ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, sprovedena je akcija Alcohol & Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja bili angažovani svi raspoložili alkometri i droga testovi. U svega 24 časa, iz saobraćaja je isključeno 608 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.- kaže se u saopštenju.

  Obzirom na to da u narednom periodu predstoji održavanje muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju povoljnog stanja bezbednosti saobraćaja.

  Naslovna fotografija: MUP Srbija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija