• MUP: Od danas pojačana kontrola kamiona i autobusa

  Od danas do 13, februara saobraćajna policija pojačano će kontrolisati vozsče autobusa i kamiona. Poseban akcenat biće stavljen na poštovanje odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, najavio je MUP. Posebna pažnja biće usmerena na kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: Od danas pojačana kontrola kamiona i autobusa

  Od danas do 13, februara saobraćajna policija pojačano će kontrolisati vozsče autobusa i kamiona.

  Poseban akcenat biće stavljen na poštovanje odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, najavio je MUP.

  Posebna pažnja biće usmerena na kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

  Akcija je deo velike međunarodne aktivnosti koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL . U istoj akciji koja je sprovedena oktobra 2021. godine, saobraćajna policija otkrila je 7.793 prekršaja kamiondžija i 428 prekršaja vozača autobusa. Najveći broj vozača kamiona i autobusa sankcionisan je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, ali i zbog prekršaja u vezi sa dokumentacijom vozača i vozila.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija