• Narodna banka Srbije upozorila na prevaru na Fejsbuku

  Narodna banka Srbije je na Fejsbuku identifikovala lažnu stranicu pod nazivom „NBS“ na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke. Ta stranica koristi ime i logo Narodne banke Srbije. Iz Narodne banke navode da, imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Narodna banka Srbije upozorila na prevaru na Fejsbuku

  Narodna banka Srbije je na Fejsbuku identifikovala lažnu stranicu pod nazivom „NBS“ na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke.

  Ta stranica koristi ime i logo Narodne banke Srbije.

  Iz Narodne banke navode da, imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, apeluju na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama.

  U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca kartice. Narodna banka Srbije je preduzela mere radi sprečavanja prevare i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela. –  ističe se u saopštenju.

   Podsećaju da je jedina zvanična stranica „Dinakard“ sistema dinacard.nbs.rs, dok se zvaničnoj stranici Narodne banke Srbije može pristupiti sa internet stranice NBS.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]