• Nastavljaju se protesti građana ispred zgrade Opštine Inđija

  U ponedeljak 11.marta u 11 sati još jedan protest meštana Čortanovaca. Ovog puta organizatori najavljuju izložbu fotografija stanice kroz vreme. Istovremeno sa najavom još jednog, mirnog protesta, iz Čortanovaca stiže glas da obećani autobusi ka stanici nisu usklađeni sa voznim redom ni redovni.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nastavljaju se protesti građana ispred zgrade Opštine Inđija
  Foto: IN Medija

  Uporedo sa organizacijom protesta za subotu 9. mart najavljeno je još jedno okupljanje meštana  na prostoru nekadašnje železničke stanice Čortanovci gde će se između ostalog do detalja isplanirati protest koji je zakazan za ponedeljak.

  Pročitaj još:

  Vlast tvrdi da će uskoro biti rešen problem javnog prevoza
  Lasta: Danas prevozimo na miting SNS u Novom Sadu, za đake danas nema prevoza
  Posle 139 godina Čortanovci bez železničke stanice
  Do Čortanovačke šume vozom, magija koja je prestala

  Meštani Čortanovaca na Fejsbuk stranici „Čortanovci – Železnička stanica“ javljaju da obećani autobuski prevozi koji su prema najavama Vladimira Gaka usklađeni potrebama meštana i voznim redom, ne dolaze ili nisu usklađeni sa dolascima i polascima vozova.

  Sada sam došla iz NS vozom koji je u stanici Beška bio u 13:45h,stoji 1 autobus, vozi za Bešku,a za Čortanovce, nema ga. Srećom se i brat vraćao istim vozom,pa me dovezao kući.Kad vidim u 14:03h autobus koji vozi Čortanovci-Ž stanica-Čortanovci krenuo put stanice Beška,pa se ja pitam kome?Niti je dovezao ljude na voz u 13:46h niti nas pokupio koji smo iz tog voza izašli,što je još gore,kako će stići ljudi na voz u 13:57h koji ide za NS ili dolaze iz BG,Inđije…Nemam reči. – piše jedna od meštanki Čortanovaca.

  Sličnu priču  potvrđuju I ostali pčlanovi grupe čiji se kokmentari nižu ispod objave ove čortanovčanke.

  Meštani dele saznanja da u toku vikenda autobusi nisu predviđeni da saobraćaju što dodatno otežava prevoz putnicima iz Čortanovaca i Beške.

  Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak je za IN Medija 5.marta kazao da je nedopustivo da meštani Čortanovaca u svojim zahtevima očekuju od lokalne samouprave da private stav meštana da prevoznik Lasta ne daje usluge prevoza.

  Gak je kazao da razume zašto meštani insistiraju da prevoznik ne bude Lasta ali da meštani ne mogu da utiču na izbor prevoznika. Gak je ponovio da su zahtevi deo političke borbe, bez odgovora koje politike tačno.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija