• Ne, Apple ne proizvodi burme za uhođenje supružnika

  Tvrdnje društvenih medija da Apple dizajnira pametni venčani prsten koji može pratiti lokacije supružnika su neosnovane. Čini se da priča potiče iz članka iz 2016. na satiričnom sajtu, piše Rojters. Obradom teme o „burmama koje mogu da prate supružnika u prevarama“ bavio se i Insajder veb koji objašnjava da je ova tvrdnja petnaestogodišnja šala kojoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ne, Apple ne proizvodi burme za uhođenje supružnika

  Tvrdnje društvenih medija da Apple dizajnira pametni venčani prsten koji može pratiti lokacije supružnika su neosnovane. Čini se da priča potiče iz članka iz 2016. na satiričnom sajtu, piše Rojters.

  Obradom teme o „burmama koje mogu da prate supružnika u prevarama“ bavio se i Insajder veb koji objašnjava da je ova tvrdnja petnaestogodišnja šala kojoj u koju se tada verovalo.

  Internet vrvi od glasina i obnovljenog interesovanja za burmu za koju se kaže da prati lojalnost supružnika

  Neki korisnici su naizgled bili prevareni maketama fotografija crno-belih prstenova sa utisnutim Apple-ovim prepoznatljivim logotipom u plavoj boji.

  – Uh, na kojoj planeti je ovo dobra ideja?!?! Sada samo promovišemo uhođenje i kontrolu? – rekao je jedan korisnik (ovde).

  – Apple radi na razvoju alata koji će koristiti isključivo nasilnici kako bi mogli da zlostavljaju svoje supružnike – zaključio je jedan od koisnika Tvitera.


  Međutim, Rojters nije pronašao verodostojne novinske izveštaje, saopštenja za medije ili ažuriranja kompanije, da Apple razvija dotični prsten. Rojters je kontaktirao Apple za komentar.

  Čini se da tvrdnja proizilazi iz članka iz 2016. koji je objavila sada nefunkcionalna satirična veb lokacija koja je arhivirana . Satirični komad se može pohvaliti sposobnošću prstena da „preporuči nemoralna dela jednog vlasnika prstena drugom vlasniku prstena, čime se sprečavaju brakovi koji će sigurno propasti“. Odricanje odgovornosti na dnu veb stranice glasi: „Sadržaj ove veb stranice je delo fikcije.“

  Tekst o prstenu sa Apple Insider-a, veb stranice posvećene svemu što je Apple, kaže da je slika korišćena u tvrdnjama mnogo starija, prateći je do članka iz 2007. o ‘iRing’ proizvodu za kontrolu iPod-a preko Bluetooth-a kompanije pod nazivom Ianko Design. Rojters na kraju zaključuje da ne postoje dokazi da je takva vrsta prstena uopšte u razvoju i da je vest koja kruži mrežama lažna.

  Insajder veb takođe objašnjava razloge neistine vesti koja kruži mrežama, šala je prvobitno počela kao samo još jedan koncept rendera. Godine 2007. Ianko Design je objavio opis, sa istom slikom koja se koristi u trenutnom tvitu, kao da je u pitanju pravi proizvod. Ako ste upoznati sa Apple proizvodom, znate da plastika i dizajn podsećaju na čak i ranije od 2007. godine, pri čemu uglavnom podsećaju na plavo-bele ili Bondi dane kompanije.

  – Nije kao da je ovo kao kada je kineski People’s Daili Online poverovao u izveštaj The Onion u kojem se tvrdi da je Kim Džong-un „najseksipilniji muškarac na svetu”.Ali opis Ianko Design-a je pohvalio trajanje baterije „iRinga“. Apple proizvod sa dva dana trajanja baterije 2007. Sada znate da je to bila satira. – zaključuje se u tekstu Insajder veba.

  Naslovna fotografija: appleinsider.com

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA