• Nove dojave o bombama u Beogradu: Pretnje stigle bolnicama, školama i visokoškolskim ustanovama

  Nove dojave o bombama počele su da stižu danas u prepodnevnim satima, a na spisku ustanova našlo se nekoliko srednjih i visokih škola, bazena i više bolnica, saznaje „Danas“. U MUP-u za „Danas“ nezvanično kažu da su dojave o postavljenim bombama dobili kliničko-bolnički centri Zvezdara, „Dragiša Mišović“ i VMA. Prema našim saznanjima, u toku je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nove dojave o bombama u Beogradu: Pretnje stigle bolnicama, školama i visokoškolskim ustanovama
  Foto: VMA

  Nove dojave o bombama počele su da stižu danas u prepodnevnim satima, a na spisku ustanova našlo se nekoliko srednjih i visokih škola, bazena i više bolnica, saznaje „Danas“.

  U MUP-u za „Danas“ nezvanično kažu da su dojave o postavljenim bombama dobili kliničko-bolnički centri Zvezdara, „Dragiša Mišović“ i VMA. Prema našim saznanjima, u toku je evakuacija pacijenata iz ambulanti.

  Kako „Danas“ nezvanično saznaje, dojava je stigla u KBC Zemun. Pacijenti koji su čekali ambulantni pregled su izašli iz zgrade, a na odeljenjima za sada nema evakuacije.

  Jedan od lekara u toj bolnici kaže da konstradiverzione jedinice trenutno pregledaju odeljenja, a da pacijenti i lekarsko osoblje nisu izmešteni.

  Danas oko podneva stigla je anonimna dojava da su podmetnute eksplozivne naprave u KBC „Zvezdara“, potvrdili su za „Danas“ u toj zdravstvenoj ustanovi.

  – Obaveštene su nadležne službe i započeta kontradiverziona inspekcija u skladu sa protokolom. Odmah su preduzete sve aktivnosti u skladu sa procedurama predviđenim za takve situacije – kažu u KBC „Zvezdara“.

  Pema nezvaničnim informacijama sa VMA, pacijenti su evakuisani iz dijagnostičkog dela, dok je vojna policija izašla na teren.

  U policiji kažu da su njihove ekipe na terenu.

  Medicinska škola na Zvezdari, Visoka elektrotehnička i Visoka PTT u Beogradu jutros su dobile dojavu o postavljenoj bombi, zbog čega su ove ustanove evakuisane, nezvanično saznaje „Danas“ u MUP-u.

  Dojava o postavljenoj bombi prvo je stigla u Medicinsku školi na Zvezdari stigla u prepodnevnim časovima.

  Direktorka Medicinske škole na Zvezdari Snežana Milanović je potvrdila na „Danas“ da je toj školi u 9 i 56 stigla na mejl informacija da je postavljena bomba.

  – Ovo je treći put da se to dešava i uvek mejl stiže sa druge adrese. Mi već imamo utvrđenu proceduru po kojoj postupamo. Deca su izvedena van školskog dvorišta i rekli smo im da idu kući. Policija je pregledala školu – kazala direktorka.

  Dojava je jutros stigla i na mejl privatnog Univerziteta Metropolitan, potvrdio je za Danas profesor Dragan Domazet, predsednik tog univerzeta.

  On je rekao da su studenti evakuisani, obaveštena je policija, koja je stigla za 15 minuta i brzo završila pregled objekta. Ustanovljeno je da je dojava bila lažna.

  Domazet kaže da će danas popodne biti organizovana onlajn nastava, a sutra se studenti vraćaju redovnim aktivnostima.

  Prema anonimnim dojavama korisnika društvene mreže „Instagram“, na profilu „serbialive_beograd“ objavljeno je da je dojava stigla i na bazen na Tašmajdanu, u Geološku i hidrometeorološku školu „Milutin Milanković“ na Voždovcu, kao i nekoliko bolnica – Gradsku bolnicu, odeljenje ginekologije bolnice na Zvezdari, KBC Dragiše Mišović i KBC Bežanijska kosa.

  Naslovna fotografija: vma.mod.gov.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]