• NUNS dodelilo nagrade za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević”

  Novinar portala VOICE i Autonomija Dalibor Stupar osvojio je nagradu publike za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević” koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije, koja se ove godine prvi put dodeljuje. Stuparov dokumentarni film „Šta nas greje, to nas truje”, u produkciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine, dobio je najviše glasova publike u konkurenciji devet istraživačkih priča koje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NUNS dodelilo nagrade za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević”

  Novinar portala VOICE i Autonomija Dalibor Stupar osvojio je nagradu publike za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević” koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije, koja se ove godine prvi put dodeljuje.

  Stuparov dokumentarni film „Šta nas greje, to nas truje”, u produkciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine, dobio je najviše glasova publike u konkurenciji devet istraživačkih priča koje su ušle u uži izbor.

  Mislim da će ova nagrada značiti i mojoj redakciji, a možda i kolegama iz drugih manjih medija u Srbiji koji možda misle da njihove priče ne dopiru do šire piblike. Svi mi radimo nešto važno, a nagrade obeležavaju jedno poglavlje u tom radu. – rekao je Dalibor Stupar prilikom uručenja nagrade, koja se u toj kategoriji prvi put dodeljuje ove godine.

  Nezavisno udruženje novinara Srbije dodelilo je danas 18. godinu za redom nagrade za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević”, uz podršku Ambasade SAD.

  Novinarka N1 Maja Nikolić dobitnica je godišnje nagrade za istraživačno novinarstvo “Dejan Anastasijević” u kategoriji elektronski mediji za dokumentarni film „Poslednja počast“, u okviru dokumentarnog serijala „Ispod površine“.

  Dalibor Stupar: foto Autnomija.info

  U kategoriji onlajn medija nagradu je dobio novinar BIRN-a Radmilo Marković za istraživanje „Beograd – raj za divlju gradnju i sumnjiva ozakonjenja: BIRN našao skoro pola miliona spornih kvadrata„.

  Nagradu u kategoriji štampanih medija dobili su Nemanja Rujević, Ingrid Gerkama, Natali Bertrams i Tristen Tejlor za tekst „Papagaji vredni kao kokain“ o krijumčarenju egzotičnih ptica, koji je objavio beogradski nedeljnik Vreme.

  Ove godine na konkurs je prijavljeno 45 novinarskih radova. O njima je odlučivao žiri u sastavu: Aleksandar Reljić, novinar i dokumentarista – predsednik žirija, Mirjana Jevtović, novinarka, Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev i Filip Švarm, glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vreme“.

  Ceremonija dodele održana je na Fakultetu dramskih umetnosti.

  Izvor i naslovna: Autonomija.info

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]