• Peti Festival fruškogorskih vina 25. juna u Inđiji

  Peti Festival fruškogorskih vina biće održan u organizaciji Udruženja “Vina Inđije” 25. juna u sa početkom u 18 časovana platou Galerije Kuće Vojnovića. Pored besplatne degustacije oko 150 vrsta vina, posetioci ovog sajma imaće priliku da prisustvuju svirkama. Goste će zabavljati domaći bend “Stare kuke” i beogradski “Diksilend orkestar”. – Na ovom sajmu učešće je prijavilo 30 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Peti Festival fruškogorskih vina 25. juna u Inđiji

  Peti Festival fruškogorskih vina biće održan u organizaciji Udruženja “Vina Inđije” 25. juna u sa početkom u 18 časovana platou Galerije Kuće Vojnovića. Pored besplatne degustacije oko 150 vrsta vina, posetioci ovog sajma imaće priliku da prisustvuju svirkama. Goste će zabavljati domaći bend “Stare kuke” i beogradski “Diksilend orkestar”.

  Foto: inmedija / plato Galerija Kuće Vojnović

  Na ovom sajmu učešće je prijavilo 30 vinarija sa područja Fruške gore, imaćemo i goste sajma iz Negotina.  Ovo će biti prilika da se probaju oko 150 vrsta vina, inače manje eksponiranih vinarija Srbije iz rejona Fruške gore, pogotovo ona koja su na prigodnom tradicionalnom ocenjivanju u Inđiji ponela medalje – kazao je za IN Medija Aleksandar Ivaniš predsedniku Udruženja “Vina Inđije”

  Prema rečima Ivaniša ovom sajmu je predhodilo veliko ocenjivanje vina pristiglih na Festival , ocenjivanje je održano u Degustacionoj sali vinarije Aven u Inđiji je 13. Juna.

  Zlatnu medealju u kategoriji “bela vina” zlatne medalje osvojile su dve vinarije sa teritorije inđijske opštine, u kategoriji crvena vina zlanu medalju osvojilo je čak pet vinarija sa teritorije Inđije . Zlatne medalje za roze vina ponele su dve a za specijalna vina jedna vinarija iz Inđije.

  Manifestaciju će otvoriti predsednik opštine Vladimir Gak i Igor Luković predsednik somelijera Vojvodine. Degustacija svih vina biće besplatna za posetioce jedino je obavezno kupiti čašu za degustaciju koja košta 300 dinara. – ističe Ivaniš.

  Pokrovitelj manifestacije je Opština Inđija.

  V.M (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]