• Po nalogu direktorice deci “nepodobnih” danas nije dozvoljen boravak u vrtiću

  Nakon jučerašnjeg protesta ispred objekta PU “Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, roditelji su danas doveli svoju decu u vrtić, međutim, neke od njih su dočekala zaključana vrata, a neki su ostavili decu, a iz vrtića su im zapretili da će pozvati policiju i Centar za socijalni rad, jer ne odgovaraju za mališane. Majci dvoje dece […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Po nalogu direktorice deci “nepodobnih” danas nije dozvoljen boravak u vrtiću

  Nakon jučerašnjeg protesta ispred objekta PU “Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, roditelji su danas doveli svoju decu u vrtić, međutim, neke od njih su dočekala zaključana vrata, a neki su ostavili decu, a iz vrtića su im zapretili da će pozvati policiju i Centar za socijalni rad, jer ne odgovaraju za mališane.

  Majci dvoje dece iz sela Obrež u opštini Pećinci, Jeleni Mažić, rečeno je jutros da po nalogu direktorice vrtića, Anite Vončevski, njena deca ne mogu da uđu u objekat, potvrđeno je za IN Medija.

  Podsetimo, ispred vrtića u Pećincima juče su se okupili roditelji za čiju decu više nema mesta u toj lokalnoj predškolskoj ustanovi. Reč je o roditeljima koji su u opštini Pećinci učestvovali kako u poltičkim tako i u nedavnim protestima protiv aktuelne vlasti koje su organizovali poljoprivrednici

  Jelena Mažić je ranije za naš portal navela da je nakon više pokušaja da dobije konkretan odgovor zbog čega njena deca ne mogu u vrtič iako ima mesta, sumnja da je reč o političkom pritisku jer roditelji koji imaju isti problem ne podržavaju lokalnu vlast.

  Pošto nemaju ni jedan argument, posumnjala sam da je razlog to što je rođeni brat mog supruga, Nikola,  politički aktivan i to na strani opozicije.

  Reakcije:

  SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

  Nikola Mažić, inače predsednik pećinačkih Demokrata potvrdio je za IN Medija da je deci njegovog rođenog brata jutros zabranjen ulazak u vrtić.

  Jutros je moga brata i snaju kada su doveli svoju decu , Jakšu i Sofiju, u vrtić dočekala nova glavna vaspitačica, Tanja Gavrilović. Rekla je da po nalogu direktorke Anite Volčevski ne može da primi mališane.

  Prema njegovim rečima, snaja i brat su stalno zaposleni i ni po kom osnovu njihova deca ne mogu biti ispisana iz vrtića.

  Laž je da nema mesta u vrtiću u Obrežu a Jakša i Sofija ni po kom osnovu ne mogu biti izbačeni iz vrtića jer su oboje roditelja zaposleni, pohađaju vrtić od svoje  prve godine i nije prekršen ni po jednom osnovu član 6. ugovora sa predškolskom ustanovom.

  Mažić kaže da je pomenuta vaspitačica član Srpske napredne stranke.

  Na dan izbora 3. aprila 2022. godine je snimljena u automobilu sa paralelnim biračkim spiskom u neposrednoj blizini biračkog mesta u Brestaču, pri čemu je prekršila zakon.

  Roditelji za novonastalu situaciju optužuju poverenika Srpske napredne stranke za Pećince Milorada Pantića Lukija, koji je, kako tvrde, direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

  Naslovna: Jučerašnji protest roditelja

  M.Blečić (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pecinci-na-listi-cekanja-deca-ciji-su-roditelji-politicki-nepodobni/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika