• Podneta krivična prijava protiv direktorke predškolske ustanove u Pećincima

  Podneta je krivična prijava protiv direktorke Predškolske ustanove „Vladimir Obradović Kameni“ u Pećincima, saopštilo je Udruženje A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, prenosi portal 021.rs Kako navodi ovo udruženje, krivična prijava je podneta zbog toga što je direktorka ove ustanove Anita Volčevski „nezakonitim i nesavesnim radom kršila zakon, propise i druge opšte akte, što […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Podneta krivična prijava protiv direktorke predškolske ustanove u Pećincima

  Podneta je krivična prijava protiv direktorke Predškolske ustanove „Vladimir Obradović Kameni“ u Pećincima, saopštilo je Udruženje A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, prenosi portal 021.rs

  Kako navodi ovo udruženje, krivična prijava je podneta zbog toga što je direktorka ove ustanove Anita Volčevski „nezakonitim i nesavesnim radom kršila zakon, propise i druge opšte akte, što je dovelo do grubog kršenja prava dece“.

  Iako su se roditelji povodom ovog slučaja obratili nadležnim organima, još nije došlo do rešavanja njihovih problema, niti je iko od odgovornih za kršenja prava dece odgovarao.

  -Zbog toga je Inicijativa A11 danas podnela krivičnu prijavu, a podneta je i dopuna pritužbe za diskriminaciju koju su roditelji prethodno uputili Poverenici za zaštitu ravnopravnosti. Grubo kršenje prava dece i narušavanje principa najboljeg interesa deteta zbog toga što su odrasli članovi jedne ili druge političke partije apsolutno je neprihvatljivo u Srbiji. Zbog toga još jednom pozivamo Predškolsku ustanovu da promeni svoje nezakonite odluke, a nadležnima da utvrde odgovornost za kršenje prava dece kako bi ona nesmetano mogla da nastave da pohađaju svoj vrtić navode iz ovog udruženja.

  Majka dvoje dece koja su izbačena iz vrtića je juče je za list Danas odgovorila na navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će primiti nezadovoljne majke na razgovor. Ona je rekla kako on treba da pozove direktorku ovog vrtića i lokalne funkcionere SNS, a ne njih.

  Prema njenim rečima, predsednik Srbije sada im govori da će u Pećincima da gradi novo obdanište, da je raspisao tender, ali da taj vrtić „neće preko noći biti gotov“.

  -Time se neće rešiti taj problem što su naša deca izbačena na osnovu toga što je moj dever bavi politikom, iako ni suprug ni ja nismo članovi stranke. Kako se mi snalazimo od početka septembra, niko nas ne pita rekla je Mažić.

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nikola-mazic-vucic-ne-govori-istinu-o-dogadjajima-u-pecincima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina