• Pred većnicina sutra rebalans budžeta

  Dugo najavljivani rebalans budžeta za ovu godinu naći će se pred većnicima na sednici koja je zakazana za sutra, 10. avgusta sa početkom u 9 sati. Nakon usvajanja predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Inđija za 2023. godinu, rebalans će se konačno naći pred odbornicima lokalnog parlamenta. Podsetimo i to da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pred većnicina sutra rebalans budžeta

  Dugo najavljivani rebalans budžeta za ovu godinu naći će se pred većnicima na sednici koja je zakazana za sutra, 10. avgusta sa početkom u 9 sati.

  Nakon usvajanja predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Inđija za 2023. godinu, rebalans će se konačno naći pred odbornicima lokalnog parlamenta.

  Podsetimo i to da iako Opštinsko veće u Inđiji redovno priprema materijal za sednicu lokalnog parlamenta, odbornici u Skupštini opštine Inđija, koji razmatraju i usvajaju odluke veća, se sve ređe sastaju, pokazala je ranija analiza IN Medije.

  U odnosu na prvu polovinu prošle godinu, broj sednica lokalnog parlamenta je u 2023. godini prepolovljen.

  Pored toga, prilikom zakazivanja poslednje sednice, predsednik Skupštine opštine Inđija je bio vrlo blizu da prekorači Zakonski rok od 90 dana. Sednica je zakazana 24 sata pre isteka zakonskog roka.

  Opozicija u Inđiji smatra da lokalna vlast time pokazuje neodgovornost u vođenju Skupštine i nepoštovanje prema instituciji kakva je Skupština opštine kao najviši organ Opštine.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-zabrinjavajuci-trend-smanjenja-broja-sednica-lokalnog-parlamenta/

  Kako je renija objavila IN Medija, dva meseca nakon poslednje sednice Skupštine opšitne Inđija, za 18. avgust biće zakazana nova sednica na kojoj će odbornici razmatrati i usvojiti, između ostalog, i  Odluku o prvom rebalansu budžeta u 2023. godini.

  Javna rasprava o rebalansu opštinskog budžeta trajala je od 25. jula do 8. avgusta ove godine.

  Pored toga, održan je i otvoreni sastanak sa građana sa načelnikom Odeljenja za privredu i investicije Draganom Ibročićem.

  Prema ranijim najavama, drugi po redu rebalans budžeta za 2023. godinu trebao bi se pred odbornicima naći već u oktobru, a tome predhodi još jedna javna rasprava.

  Isto tako, prema preporukama DRI (drževne revizorske komisije) lokalna samouprava je dužna da od oktobra da predlog Nacrta budžeta za iduću 2024. godinu.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/malo-vremena-za-dosta-posla-oko-rebalansa-budzeta-i-nacrta-budzeta-za-2024-godinu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika