• „Pro Poet“ od 6. do 9. septembra

  Peti međunarodni književni festival „Inđija Pro Poet 2021“ održava se od 6. do 9. septembra na Letnjoj sceni Kuće Vojnović u centru Inđije. Otvaranje festivala je u ponedeljak 6. septembra u 19 sati, a tokom tri dana festivala aktivnosti se održavaju na više lokacija: u biblioteci „Dr. Đorđe Natošević“, Keltskom selu, osnovnim školama opštine Inđija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Pro Poet“ od 6. do 9. septembra

  Peti međunarodni književni festival „Inđija Pro Poet 2021“ održava se od 6. do 9. septembra na Letnjoj sceni Kuće Vojnović u centru Inđije. Otvaranje festivala je u ponedeljak 6. septembra u 19 sati, a tokom tri dana festivala aktivnosti se održavaju na više lokacija: u biblioteci „Dr. Đorđe Natošević“, Keltskom selu, osnovnim školama opštine Inđija i na Fruškoj gori.

  Dobitnik Glavne nagrade festivala ove godine je srpski pesnik Ljubivoje Ršumović. Nagrade će biti uručene na svečanosti povodom otvaranja festivala. Dobitnici ovog priznanja prethodnih godina bili su Matija Bećković, Milovan Vitezović, Pero Zubac i Ljiljana Habjanović Đurović.

  U programu festivala učestvuje više od 30 pesnika, prozaista, književnih prevodilaca i kantautora iz 19 država: Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana, Albanije, Češke, Španije, Belorusije, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Malezije, Švedske, Kanade, Rumunije, Hrvatske, Švajcarske, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije i Srbije.

  Organizatori Međunarodnog književnog festivala „Inđija Pro Poet 2021“ su Udruženje „Moj Srem“, Kulturni centar Inđija i Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ Inđija, a pokrovitelj je Opština Inđija. 

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura