• Promocija knjge Danila Aranitovića

   U biblioteci „dr Đorđe Natošević“ u sredu 22.marta od 19 sati biće održna promocija knjige Danila Aranitovića „Fjodor Mihailovič Dostojevski“. Dobrilo Aranitović, profesor filozofije, bibliotekar-savetnik i jedan od najcenjenijih bibliografa srpskog jezika, preveo je i priredio studiju „Fjodor Mihailović Dostojevski kao mislilac, filozof i bogoslov“, na radost poštovalaca velikog ruskog pisca. Кroz izabrane i prevedene […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promocija knjge Danila Aranitovića

   U biblioteci „dr Đorđe Natošević“ u sredu 22.marta od 19 sati biće održna promocija knjige Danila Aranitovića „Fjodor Mihailovič Dostojevski“.

  Dobrilo Aranitović, profesor filozofije, bibliotekar-savetnik i jedan od najcenjenijih bibliografa srpskog jezika, preveo je i priredio studiju „Fjodor Mihailović Dostojevski kao mislilac, filozof i bogoslov“, na radost poštovalaca velikog ruskog pisca.

  Кroz izabrane i prevedene zapise, autor je Dostojevskog celovito osvetlio kao pisca, filozofa, bogoslova i proroka, koji je dosegao visinu duha, dotakao dubinu podsvesti i prodro u „samu srž problematike čoveka XIX veka“, ali i kao epileptičara, kockara, robijaša i siromaha u raljama izdavača i poverilaca.

  O knjizi će govoriti protojerej-stavrofor dr Boris Milinković, Nikola Marinković, književni kritičar i izvršni urednik u izdavačkoj kući Catena mundi, Nebojša Cvejić, istoričar i bibliotekar, kao i autor Dobrilo Aranitović. Moderator je Vesna Stepanović.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura