• Rakić: Zahtevamo sednicu posvećenu deci čija su prava grubo prekršena u Pećincima

  Poslanica Demokratske stranke, Dragana Rakić je preko društvenih mreža saopštila da je predat Zahtev za održavanje sednice Odbora za pravo deteta, čiji je i ona član. Rakić navodi da će sednica biti posvećena deci čija su prava grubo prekršena u vrtiću u Pećincima. – Tražimo da se zakon poštuje i da se deca vrate u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rakić: Zahtevamo sednicu posvećenu deci čija su prava grubo prekršena u Pećincima

  Poslanica Demokratske stranke, Dragana Rakić je preko društvenih mreža saopštila da je predat Zahtev za održavanje sednice Odbora za pravo deteta, čiji je i ona član. Rakić navodi da će sednica biti posvećena deci čija su prava grubo prekršena u vrtiću u Pećincima.

  Tražimo da se zakon poštuje i da se deca vrate u vrtić.Takođe tražimo, da svi oni koji su kršili zakon i učestvovali u diskriminaciji dece budu kažnjeni. – navela je Dragana Rakić.

  Sednica bi najkasnije morala da se održi do 3. oktobra 2022. godine.

  Podsetimo da su roditelji čija su deca ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima održali protest ispred te ustanove zahtevajući konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka. Roditelji navode da su o odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU “ Vlada Obradović Kameni”, Anite Vončevski.

  Nakon protesta ispred objekta PU “Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, roditelji su doveli svoju decu u vrtić, međutim, neke od njih su dočekala zaključana vrata, a neki su ostavili decu, a iz vrtića su im zapretili da će pozvati policiju i Centar za socijalni rad, jer ne odgovaraju za mališane. Kako je ranije potvrđeno našem portalu, reč je o roditeljima koji su u opštini Pećinci učestvovali kako u poltičkim tako i u nedavnim protestima protiv aktuelne vlasti koje su organizovali poljoprivrednici.

  Roditelji smatraju da iza svega stoji poverenik SNS Pećinci Milorad Pantić Luki.

  M.Blečić (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vrtic-u-pecincima-odbio-prigovor-oca-devojcice-komisija-postupala-u-skladu-sa-zakonom/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem