• Rok za prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj

  Agencija za sprečavanje korupcije podsetila je javne funkcionere u Srbiji da je 15. maj rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda, ukoliko je tokom prethodne godine došlo do bitnih promena u njihovoj imovini i prihodima. Do tog datuma neophodno je da se Agenciji podnese izveštaj prema stanju na dan 31. decembar prethodne godine.Bitnom promenom smatraju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rok za prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj
  Foto: Pixabay

  Agencija za sprečavanje korupcije podsetila je javne funkcionere u Srbiji da je 15. maj rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda, ukoliko je tokom prethodne godine došlo do bitnih promena u njihovoj imovini i prihodima.

  Do tog datuma neophodno je da se Agenciji podnese izveštaj prema stanju na dan 31. decembar prethodne godine.Bitnom promenom smatraju se uvećanja ili umanjenja prihoda, navedenih u izveštaju javnog funkcionera, koja prelaze prosečnu godišnju zaradu bez poreza i doprinosa u Srbiji.

  Podatke o visini ove zarade objavljuje Republički zavod za statistiku tokom februara, dok će i Agencija blagovremeno o ovim podacima izvestiti javne funkcionere.

  Bitna promena postoji i ukoliko je promenjena struktura imovine prijavljene u ranijem izveštaju.

  Obaveza vanrednog prijavljivanja imovine i prihoda odnosi i na lica kojima je prestala javna funkcija i to u naredne dve godine po prestanku te funkcije, pod uslovom da su im imovina i prihodi bitno promenjeni u odnosu na prethodnu godinu.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija