• Sporazum o izgradnji gasovoda

  Potpisan sporazum o izgradnji gasovoda od Inđije do Novog Grada u Republici Srpskoj. Sporazum o izgradnji gasovoda „Nova istočna interkonekcija Republike Srpske/BiH i Republike Srbije“ potpisali su u Banjaluci predstavnici Srbija gasa i preduzeća „Gas-Res“ iz Republike Srpske. Gasovod će biti izgrađen od granice Srbije i BiH, preko Bijeljine, Banja Luke, Prijedora i Novog Grada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Potpisan sporazum o izgradnji gasovoda od Inđije do Novog Grada u Republici Srpskoj.

  Sporazum o izgradnji gasovoda „Nova istočna interkonekcija Republike Srpske/BiH i Republike Srbije“ potpisali su u Banjaluci predstavnici Srbija gasa i preduzeća „Gas-Res“ iz Republike Srpske.

  Gasovod će biti izgrađen od granice Srbije i BiH, preko Bijeljine, Banja Luke, Prijedora i Novog Grada te će Republika Srpska i BiH biti priključeni na gasovodni transportni sistem u Srbiji i na gasovod „Balkanski tok“.

  Sporazum predviđa zajedničko učešće u izgradnji gasovoda Inđija-Mačvanski Prnjavor- Bijeljina-Banja Luka-Novi Grad.

  U narednih nekoliko godina na „Balkanski tok“ kod Inđije vezaće se gasna interkonekcija prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

  Dužina gasovodna na teritoriji Srbije iznosi 90 dok je na teritoriji Republike Srpske duga 320 km.

  Planirano je da kapacitet tog gasovoda bude 1,2 milijarde kubnih metara prirodnog gasa godišnje.

  (Izvor: N1)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]