SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

SSP pozvala je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv nadležnih u predškolskoj ustanovi u Pećincima posle navoda da su pojedina deca ispisana jer su njihovi roditelji opozicioni aktivisti. Dodaje se da su njihovi roditelji učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.  Potpredsednica SSP Marinika Tepić navela je u pisanoj izjavi da se sličan „skandal“ dogodio 2019. godine […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

SSP pozvala je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv nadležnih u predškolskoj ustanovi u Pećincima posle navoda da su pojedina deca ispisana jer su njihovi roditelji opozicioni aktivisti.

Dodaje se da su njihovi roditelji učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.

 Potpredsednica SSP Marinika Tepić navela je u pisanoj izjavi da se sličan „skandal“ dogodio 2019. godine u Žitorađi, kada je jedno dete „izbačeno iz vrtića jer je njen otac ‘lajkovao’ objave koje kritikuju vlast“.

Matrica je ista: roditelji smatraju da su ove političke ‘kazne’ preko leđa najmlađih nalog partijskih funkcionera SNS za te opštine, a da ih direktori predškolskih ustanova samo sprovode. – dodala je Tepić u saopštenju.

Kako je navela, u Žitorađi su za takvo „obračunavanje preko dece“ roditelji ukazivali na poslanika SNS Darka Laketića, a u Pećincima na SNS poverenika Milorada Pantića Lukija koji je po tvrdnjama svedoka direktorki predškolske ustanove u tom mestu dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

Roditelji dece koja su ispisana iz vrtića održali su ranije danas protest u Pećincima, a podržalo ih je rukovodstvo Demokratske stranke.

VIše o događajima u Pećincima

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pecinci-na-listi-cekanja-deca-ciji-su-roditelji-politicki-nepodobni/

Izvor: Beta

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Politika

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.