• SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

  SSP pozvala je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv nadležnih u predškolskoj ustanovi u Pećincima posle navoda da su pojedina deca ispisana jer su njihovi roditelji opozicioni aktivisti. Dodaje se da su njihovi roditelji učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.  Potpredsednica SSP Marinika Tepić navela je u pisanoj izjavi da se sličan „skandal“ dogodio 2019. godine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

  SSP pozvala je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv nadležnih u predškolskoj ustanovi u Pećincima posle navoda da su pojedina deca ispisana jer su njihovi roditelji opozicioni aktivisti.

  Dodaje se da su njihovi roditelji učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.

   Potpredsednica SSP Marinika Tepić navela je u pisanoj izjavi da se sličan „skandal“ dogodio 2019. godine u Žitorađi, kada je jedno dete „izbačeno iz vrtića jer je njen otac ‘lajkovao’ objave koje kritikuju vlast“.

  Matrica je ista: roditelji smatraju da su ove političke ‘kazne’ preko leđa najmlađih nalog partijskih funkcionera SNS za te opštine, a da ih direktori predškolskih ustanova samo sprovode. – dodala je Tepić u saopštenju.

  Kako je navela, u Žitorađi su za takvo „obračunavanje preko dece“ roditelji ukazivali na poslanika SNS Darka Laketića, a u Pećincima na SNS poverenika Milorada Pantića Lukija koji je po tvrdnjama svedoka direktorki predškolske ustanove u tom mestu dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

  Roditelji dece koja su ispisana iz vrtića održali su ranije danas protest u Pećincima, a podržalo ih je rukovodstvo Demokratske stranke.

  VIše o događajima u Pećincima

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pecinci-na-listi-cekanja-deca-ciji-su-roditelji-politicki-nepodobni/

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika