• Šta je istina oko nabavke stomatoloških stolica i koliko nas košta?

  Odlična vest danas je došla iz inđijskog Doma zdravlja, stomatološki blok opremljen je sa dve nove stolice. Lokalni mediji u iscrpnom izveštaju vezanom za opremanje ordinacije ističu „da se i najstariji radnici ne sećaju kada su nabavljene stolice“ da su stare preko 30 godina, da se konačno posle višedecenijskog neulaganja situacija promenila nabavkom ove dve […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šta je istina oko nabavke stomatoloških stolica i koliko nas košta?

  Odlična vest danas je došla iz inđijskog Doma zdravlja, stomatološki blok opremljen je sa dve nove stolice. Lokalni mediji u iscrpnom izveštaju vezanom za opremanje ordinacije ističu „da se i najstariji radnici ne sećaju kada su nabavljene stolice“ da su stare preko 30 godina, da se konačno posle višedecenijskog neulaganja situacija promenila nabavkom ove dve stolice.

  Direktor dr. Jovo Komazec ističe za medije da će neke stolice biti rashodovane jer za njih nema rezervnih delova a neke od njih prebačene po naseljenim mestima opštine, tačnije u Novi Slankamen dok će jedna iz Beške biti prebačena u Čortanovce.

  Dobra vest je i da direktor tvrdi da je sve veća zainteresovanost i potreba građana inđijske opštine za oralnom higijenom i da se Dom zdravlja trudi da odgovori na potrebe svojih korisnika.

  Zaista sjajne vesti.

  foto: Opština Inđija/ facebook

  Međutim, u izveštajima lokalnih medija ne stoji cena za koju su nabavljene stolice, ne napominje se da li je u pitanju donacija, jesu li to sredstva iz budžeta ili je nabavljena sredstvima inđijskog Doma zdravlja.
  Informacije o nabavci medicinske opreme, u ovom slučaju stomatološke stolice i to dva komada, nema ni u transparentnim i vidljivim nabavkama inđijskog Doma zdravlja ali ni na zvaničnom sajtu opštine Inđija kao ni na portalu javne nabavke.

  Dakle, ovo opemanje stomatološkog bloka kada su u pitanju finansije nije poznato.

  foto: Opština Inđija / facebook


  Osim toga, vest da su nabavljene stolice posle 30 godina isto tako nije tačna, na zvaničnom sajtu inđijske opštine u vesti iz 08.05.2019 godine stoji identičan tekst u kome se govori o obnovi stomatoloških stolica kao i zidova ordinacija a za šta je novac opredelio Dom zdravlja iz sopstvenih sredstava uz „podršku opštine Inđija“

  U tom tekstu se napominje da trideset godina nije ulagano, jedina razlika je u informaciji odakle su sredstva utrošena za nabavku opreme ali ne i u kom iznosu.

  Sigurno je da su stolice nabavljene i da su potrebne i stomatolozima i pacijentima a cena i broj godina, kada je i koliko ulagano su sporne.

  Autor: Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Džoni Štulić pokrenuo svoju radio stanicu?

  Branimir Džoni Štulić, alfa i omega Azre, jedne od najvećih rok grupa Jugoslavije, i jedan od najkontroverznijih umetnika Balkana, pokrenuo je svoju radio […]