• Sutra ističe rok za plaćanje poreza, kazne i do 50.000 dinara

  Rok za plaćanje poreza na imovinu za treći kvartal ove godine ističe sutra 16. avgusta. Ukoliko se ova obaveza ne uplati na vreme država će papreno naplatiti svaki dan kašnjenja, piše Blic. Stručnjaci preporučuju da se građanima ne isplati da prekoračuju rokove jer pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra ističe rok za plaćanje poreza, kazne i do 50.000 dinara

  Rok za plaćanje poreza na imovinu za treći kvartal ove godine ističe sutra 16. avgusta. Ukoliko se ova obaveza ne uplati na vreme država će papreno naplatiti svaki dan kašnjenja, piše Blic.

  Stručnjaci preporučuju da se građanima ne isplati da prekoračuju rokove jer pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i kamata od desetodsto, ali i kazna od 50.000 dinara. Tu kaznu mogu da plate i oni koji još uvek nisu izmirili obaveze za prethodni kvartal.

  Osim nameta na stanove, garaže i pomoćne objekte, mnoge porodice u Srbiji plaćaju i po još 6 različitih poreza. Tako ukupna cifra godišnje može da dostigne i nekoliko stotina evra.

  Pored poreza na imovinu, svake godine plaćamo i porez prilikom registracije automobila. Vlasnici čamaca takođe plaćaju naknadu, a plaća se i porez njive, poljoprivredno zemljište, oružje i grobno mesto.

  Ljudi često zaboravljaju da od svoje plate redovno izdvajaju i porez na dohodak, jer je za ovu dažbinu nadležan poslodavac, koji direktno uplaćuje propisanu sumu Poreskoj upravi.

  Oni koji zarađuju više od 2,7 miliona dinara godišnje plaćaju porez i samostalno.

  Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, svakog radnog dana 8-14 sati, osim srede, kada se mogu obratiti od osam do 18:30 časova.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije