U toku konkurs za studentske domove u Novom Sadu

Categories NOVO, VojvodinaPosted on

U toku je konkurs za smeštaj i ishranu u studentskoj menzi u 10 studentskih domova Studentskog centra Novi Sad. Domovi imaju kapacitet 2.654  slobodna mesta u Novom Sadu, 208 mesta u Zrenjaninu, i Sombor raspolaže sa 143 mesta. Konkurs je otvoren do 15. septembra za brucoše, dok za studente ostalih godina studija počinje 16. a završava se 1. novembra 2021. godine.

Pravo na smeštaj u ustanovi za smeštaj studenata u Republici Srbiji , imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određenu godinu, da su na budžetu, oni koji imaju državljanstvo Republike Srbije i ne žive u mestu studiranja.
Pravo na smeštaj u ustanovi mogu da ostvare i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, pod istim uslovima, osim uslova koji se odnosi na državljanstvo Republike Srbije.
Studenti iz osetljivih društvenih grupa ostvaruju pravo na smeštaj pod istim uslovima, i primenom blažih kriterijuma.


Kandidati je potrebno da ispunjavaju sledeće uslove :

1) studenti visokoškolskih ustanova prvog stepena studija:
– osnovne akademske studije,
– osnovne strukovne studije,
– specijalističke strukovne,

2) studenti visokoškolskih ustanova drugog stepena studija:
– master akademske studije,
– master strukovne studije,
– specijalističke akademske studije,

3) studenti visokoškolskih ustanova trećeg stepena studija
– doktorske akademske studije;

4) studenti prvi put upisani u odgovarajuću godinu prvog stepena studija na visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji, i studenti prvog stepena osnovnih studija koji zadržavaju pravo da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija / produžena godina /

5) studenti prvi put upisani u odgovarajuću godinu integrisanih akademskih studija na visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji, i studenti integrisanih akademskih studija koji zadržavaju pravo se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija / produžena godina /;

6) studenti prvi put upisani na drugi stepen studija (master akademske studije, master strukovne studije, specijalističke akademske studije) u redovnom trajanju studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, pod uslovom da nisu u radnom odnosu;

7) studenti prvi put upisani na treći stepen studija (doktorske akademske studije) u redovnom trajanju studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, o čemu odlučuje Ministarstvo, pod uslovom da nisu u radnom odnosu.

Ispunjavanje uslova za prijem u ustanovu kandidati dokazuju odgovarajućom originalnom dokumentacijom odnosno overenim fotokopijama.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *