• VIDEO: Šverceri migranata uhapšeni u Novom Sadu, Beški i Kuli

  Novosadska policija je, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsila osam pripadnika organizovane kriminalne grupe. Pripadnici ove grupe se terete da su od februara do septembra ove godine organizovali nedozvoljen tranzit za 138 migranata preko Srbije, kao i nedozvoljen prelaz granice sa Mađarskom, Hrvatskom i Rumunijom i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VIDEO: Šverceri migranata uhapšeni u Novom Sadu, Beški i Kuli

  Novosadska policija je, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsila osam pripadnika organizovane kriminalne grupe.

  Pripadnici ove grupe se terete da su od februara do septembra ove godine organizovali nedozvoljen tranzit za 138 migranata preko Srbije, kao i nedozvoljen prelaz granice sa Mađarskom, Hrvatskom i Rumunijom i dalji transport do drugih zemalja Evropske unije.

  Policija je na području Beograda, Novog Sada, Beške, Kule i Vrbasa uhapsila K. M. (33) i P. P. (58), osumnjičene da su suorganizatori ove kriminalne grupe, kao i R. D. (59), S. P. (28), M. B. (32), P. J. (39), R. Ž. (40) i G. K. (24), dok će krivična prijava za isto delo biti podneta nadležnom tužilaštvu i protiv trojice muškaraca starosti 33, 38 i 26 godina.

  Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju su predvodili K. M. i P. P. vršili su krivična dela tako što su, kako se sumnja, organizovali krijumčarenje migranata na teritoriji Srbije i dalje ka zemljama Evropske unije i za to uzimali od 1.000 do 6.000 evra po migrantu.

  Kako se sumnja, oni su na teritoriji Srbije organizovali nabavku i prepravku putničkih i teretnih motornih vozila kojima su krijumčareni migranti i u kojima je izrađivan poseban prostor namenjen za skrivanje migranata, nakon čega su organizovali prihvat migranata i njihovo sakrivanje u prepravljen prostor u putničkim ili teretnim motornim vozilima.

  Potom su, kako se sumnja, organizovali i nedozvoljen tranzit preko Srbije i nedozvoljen prelaz granice sa Hrvatskom, Mađarskom i Rumunijom, a u cilju krijumčarenja ka drugim zemljama Evropske unije, dok su novac delili u zavisnosti od zadatka prilikom krijumčarenja.

   Policija je pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih pronašla i dve kese sa amfetaminom i MDM, kutiju sa marihuanom, vagicu za precizno merenje, dva putnička motorna vozila, 9.580 evra, 14 mobilnih telefona i 13 sim kartica, tri pištolja, tri vazdušne puške, 81 metak, dva okvira za pištolj i biber-sprej, zbog čega će protiv osumnjičenih biti podnete odgovarajuće krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  NASLOVNA: SKRINŠOT YOUTUBE MUP SRBIJE

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina