• Vlast se žali na „Lastu“, opozicija poručuje – Prestanite da kukate

  Od početka septembra građani ukazuju na probleme sa prevoznikom „Lasta“ zbog kojih učenici kasne na nastavu a radnici na posao, međutim rešenje još uvek nije ni na vidiku. I dok se vlast žali da za katastrofalan javni prevoz nije odgovorna lokalna samouprava već je to isključivo odgovornost „Laste“, opozicija im poručuje da prestanu da kukaju. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlast se žali na „Lastu“, opozicija poručuje – Prestanite da kukate

  Od početka septembra građani ukazuju na probleme sa prevoznikom „Lasta“ zbog kojih učenici kasne na nastavu a radnici na posao, međutim rešenje još uvek nije ni na vidiku. I dok se vlast žali da za katastrofalan javni prevoz nije odgovorna lokalna samouprava već je to isključivo odgovornost „Laste“, opozicija im poručuje da prestanu da kukaju.

  Predsednik opštine, Vladimir Gak se preko društvene mreže Fejsbuk obratio građanima u kome kao obrazloženje navodi da osim svakodnevnog vršenja pritiska, Opština Inđija nema drugu mogućnost da javni prevoz učini funkcionalnijim.

  Apsolutno nije odgovornost na nama i najgora stvar na svetu jeste kada se bavite nekim poslom i negde odgovarate za nešto što je neko drugi dobio da radi  a ne možete na to da utičete.Opština Inđija da ima mogućnosti a ima dovoljno sredstava i resursa da može da organizuje javni prevoz na svojoj teritoriji. I da kupimo deset autobusa ali Zakon to više ne dozvoljava kao što je to bio slučaj ranije. – kaže Gak u svojoj poruci i dodaje da su tri autobusa ostala bez funkcije zbog čega je Lasta tri turistička autobusa namenila za javni prevoz u opštini Inđija.

  Vladimir Gak“Nije odgovornost na nama“

  S druge strane, reagujući na izjavu Vladimira Gaka odbornik Građanina Strahinja Jovanović se zapitao „koliko danas vredi reč opštine Inđija?“.

  Ne mogu a da se ne zapitam koiliko danas vredi reč opštine Inđija u višim institucijama? Tačno je da je Lasta javno preduzeće na jednom višem nivou i kažu da ne možemo da utičemo na njih? Pa kako ne možete? Potpisali smo ugovor sa Lastom, idite svaki dan i sedite tamo, ćekajte direktora Idite u Ministarstvo saobraćaja, nemojte da izlazite dok se ne pronađe neko rešenje. Ove godine smo dali 60 miliona dinara iz lokalnog budžeta za javni prevoz a pon bukvalno ne postoji.Đaci kasne u školu, radnici ne dolaze na posao. Vama je svaki put izgovor kada bude nešto veće „Eto, mi na to ne moćemo da utičemo“. Po onda može? Vi ste izabrani od strane građana Inđije, iskoristite vaš uticaj pa ovo je razvijena opština, toliko dajemo para u budžet a bas izgleda niko ne šljivi ni dva posto. Kada je neki veliki problem rešavajte ga i nemojte samo da kukate kako ne možete a znate kada se otvara neki put koji je finansirala država vas dvadeset da se pojavite.Tada ste nadležni a kada se nešto ovako desi onda niste. – poručio je Strahinja Jovanović.

  Strahinja Jovanović „Nemojte da kukate“

  I dok se lokalni političari prepucavaju, đaci i radnici koji u najvećoj meri koriste usluge javnog prevoza odnosno Laste i dalje čekaju da se problem konačno reši.

  Podsetimo da je javni prevoz Inđija počeo sa funkcionisanjem u julu 2011. godine, sa dve kružne linije koje prolaze kroz sva naseljena mesta Opštine Inđija. Od samog početka funkcionisanja javnog prevoza pokazao se problem lošeg reda vožnje, rasporeda autobuskih stajališta i samog vremena putovanja.  

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jpi-znamo-za-problem-sa-lastom/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija