• Vučić: Još 100 evra mladima, plate do 1000 evra a penzije 500

  Aleksandar Vučić najavio je još jedan krug pomoći mladima od najmanje 100 evra, krajem maja najkasnije početkom juna. On je istakao da se sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim na sastanku dogovorio da mladima od 16 do 30 godina pomogne sa dodatnih „najmanje“ sto evra. To davanje bi srpsku državnu kasu olakšalo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Još 100 evra mladima, plate do 1000 evra a penzije 500

  Aleksandar Vučić najavio je još jedan krug pomoći mladima od najmanje 100 evra, krajem maja najkasnije početkom juna. On je istakao da se sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim na sastanku dogovorio da mladima od 16 do 30 godina pomogne sa dodatnih „najmanje“ sto evra. To davanje bi srpsku državnu kasu olakšalo za 102 miliona evra.Prema predsednikovim rečima, ovog puta, novac bi bio podeljen nakon izbora.

  Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude – kazao je Vučić gostujući na televiziji Hepi

  Ukoliko se reči predsednika obistine, ovo bi bilo drugo davanje mladima u ovoj godini, ali predsednik nije objasnio šta će se dogoditi ukoliko njegova politička opcija ne pobedi na izborima 3. aprila.

  Pored najave o pomoći mladima, Vučić je istakao da će za vreme mandata nove vlade plate biti do 1000 evra dok će penzije do kraja mandata biti 500 evra. Sve ovo će biti ukoliko Srbiju zajedno sa ostatkom sveta ne pogodi velika ekonomska kriza, kazao je predsednik.

  Potsetimo, državna pomoć u visini od 20 000 dinara svim penzionerima biće uplaćivana od 10. februara za sve kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom ove godine, bez obzira na datum donošenja rešenja.

  Predsednik Vučić nije pomenuo da će se Srbija u ovoj godini, samo kod Međunarodnog monetarnog fonda zadužitioko 890 miliona evra.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija