• Vučić: Vakcinisani će imati pravo na plaćeno bolovanje, nevakcinisani ne

  Predsednik Srbije gostujući u jutarnjem programu televizije Pink kazao je da nije moguće da država donosi diskriminacione mere prema onima koji se nisu vakcinisali „na stranu što mislim da je to neodgovorno i nepošteno prema drugim građanima“ i dodao da ako se neko zarazio koronom a vakcinisan je, bolovanje će biti plaćeno a za neodgovorne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Vakcinisani će imati pravo na plaćeno bolovanje, nevakcinisani ne

  Predsednik Srbije gostujući u jutarnjem programu televizije Pink kazao je da nije moguće da država donosi diskriminacione mere prema onima koji se nisu vakcinisali „na stranu što mislim da je to neodgovorno i nepošteno prema drugim građanima“ i dodao da ako se neko zarazio koronom a vakcinisan je, bolovanje će biti plaćeno a za neodgovorne koji se nisu vakcinisali bolovanje neće biti plaćeno, obolelima od korone.

  „Biće i drugih stvari koje će Vlada da razmotri, to ne mogu da potvrdim, ali znate ako ste se zarazili, vi ste primili dve vakcine zarazili ste se ne svojom krivicom nego krivicom onih koji nisu primili vakcine. Vi imate pravo ako ste u državnom preduzeću, javnom organu da idete na plaćeno bolovanje a zarazili ste se koronom.Ali ako vi niste preduzeli mere da se zaštitite, a država Vam je to omogućila izlečiće vas država ukoliko je u mogućnosti ali nećete imati plaćeno bolovanje.Ja mislim da je to fer.“ kazao je on.

  Predsednik je takođe rekao da ima ideju da pacijenti dobiju račun čisto da bi videli koliko košta bolnički dan, ne da bi platili nego da vide da njihovo zdravstveno osiguranje, na koje se pozivaju, ne pokriva ni najmanji deo troškova lečenja. napominjući da bolnički dan košta 600 evra.

  U daljem izlaganju najavio je da će obilaziti sva mesta kako bi lično proverio iz kog razloga se građani nisu vakcinisali kao i da je nezadovoljan delom članstva i funkcionera vladajuće većine koji nisu izvršili imunizaciju a koriste sve benefite koje im položaj omogućava, na račun građana.

  AUTOR: inmedija.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija