• Završena četvrta „Obnova“, nagrada “Mašna Obnove” Nikoli Koji

  Filmski festival „Obnova“ zatvorio je svoja vrata nakon četiri dana bogatih filmskih iskustava, prikazivanja novih ostvarenja i dodeljivanja prestižnih nagrada. Ovogodišnje izdanje festivala, koje se održalo od 20. do 22. oktobra, privuklo je brojnu publiku i ugledne filmske profesionalce na dve lokacije u Novom Sadu. Tročlani žiri festivala, koji su činili reditelj Siniša Cvetić, producent […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završena četvrta „Obnova“, nagrada “Mašna Obnove” Nikoli Koji

  Filmski festival „Obnova“ zatvorio je svoja vrata nakon četiri dana bogatih filmskih iskustava, prikazivanja novih ostvarenja i dodeljivanja prestižnih nagrada. Ovogodišnje izdanje festivala, koje se održalo od 20. do 22. oktobra, privuklo je brojnu publiku i ugledne filmske profesionalce na dve lokacije u Novom Sadu.

  Tročlani žiri festivala, koji su činili reditelj Siniša Cvetić, producent Nikola Pantelić i prošlogodišnja pobednica festivala rediteljka Ana Lazarević, imao je težak zadatak da izabere najbolje filmove i autore u različitim kategorijama. Nagradu za najbolji film festivala „Obnova“ dodeljena je filmu „Da li ste videli ovu ženu“ reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića. Ovaj film je osvojio srca publike i žirija svojom dubokom emotivnošću i izvanrednom izvedbom.

  Nagradu „Mašna Obnove“, koja se dodeljuje za poseban doprinos srpskoj kinematografiji, zaslužio je glumac i režiser Nikola Kojo. Njegovo višedecenijsko prisustvo u srpskom filmu i televiziji čini ga ikonom u industriji.

  Nagrada „Milica Milićević“ za istaknutog mladog autora pripala je reditelju filma „Indigo Kristal“ Luki Mihajloviću, dok je žiri dodelio specijalno priznanje ekipi filma „Manja“ reditelja Nikole Končarevića.

  Festival „Obnova“ nije samo prilika za dodelu nagrada, već i za publiku da uživa u raznovrsnom filmskom programu. U takmičarskom programu prikazani su filmovi kao što su „Manja“, „Indigo kristal“, „Munje opet“, „Sveta petka“, „Prigušivač“, „Ovuda će proći put“ i pobednik „Da li ste videli ovu ženu“. Takođe, revijalna selekcija „Ponovo na platnu“ omogućila je publici da uživa u klasikima srpske kinematografije, kao što su „Salaš u malom ritu“, „Sumnjivo lice“, „Najsrećniji čovek na svetu“ i „Orlovi rano lete“.

  Festival realizuje udruženje „Filmium“ uz podrsku uprave za kulturu grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, dok su partnersku podršku pružili Hotel Prezident, auto kuća Mikom i Arena Cinaplex.

  Izvor i fotografije: press@ffobnova.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Film

  Večeras i sutra “Ruski konzul” u KC bioskopu

  Večeras i sutra na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Inđija nalazi se film “Ruski konzul”. Uloge tunače: Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Visar […]