• “Farmini” subvencija od dva miliona evra – evo zašto

  Italijanska kompanija „Farmina pet foods“ dobila je 2,04 miliona evra za novu proizvodnu liniju za suvu hranu i izgradnju novog magacina u fabrici u Inđiji, vidi se iz ugovora o dodeli podsticaja, piše Nova ekonomija. Farmina do kraja 2022. godine treba da uloži najmanje 9,6 miliona evra i da zaposleni najmanje 32 nova radnika na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  “Farmini” subvencija od dva miliona evra – evo zašto

  Italijanska kompanija „Farmina pet foods“ dobila je 2,04 miliona evra za novu proizvodnu liniju za suvu hranu i izgradnju novog magacina u fabrici u Inđiji, vidi se iz ugovora o dodeli podsticaja, piše Nova ekonomija.

  Farmina do kraja 2022. godine treba da uloži najmanje 9,6 miliona evra i da zaposleni najmanje 32 nova radnika na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom.

  U avgustu prošle godine, kada je kompanija podnela prijavu za dobijanje subvencija, Farmina je imala 299 zaposlenih.

  Narednih pet godina kompanija ne sme da smanjuje ukupan broj zaposlenih ispod 331 niti da smmanjuje vrednost materijalnih i nematerijalnih sredstava koji su dostignuti investicionim projektom.

  Fotografija: Luigi Pan, Google

  Čija je Farmina?

  Kompanija Farmina je u većinskom vlasništvu italijanskih državljana Angela Rusoa (Angelo Russo), koji ima 70 odsto udela i Nikola Rusoa (Nicola Russo) sa 10 odsto.

  Petina kompanije Farmina je u vlasništvu italijanske kompanije Russo Mangimi iz Italije.

  Fabrika Farmina u Inđiji je otvorena 2010. godine. Građani ovog mesta su se od tada žalili na neprijatne mirise koje osećaju u letnjim mesecima. Ipak, inspektori koji u nekoliko navrata izlazili na teren svaki put su donosili zaključake da nema zagađenja i da ne postoji opasnost po građane i životnu sredinu.

  Fotografija: Luigi Pan, Google

  Krediti, subvencije…

  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je 2016. godine dala kredit vredan 7,25 miliona evra kompaniji Farmina Pet Foods za povećanje proizvodnih kapaciteta i lansiranje novih  u Srbiji.

  Srpski ogranak kompanije Farmina je 2020. godine imao poslovne prihode 10,4 milijardi dinara. Profit je iste godine bio 36,2 milijardi dinara.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-inspekcija-ce-na-svaka-tri-dana-kontrolisati-farmu-svinja-i-objekte-koji-sire-neprijatan-miris/

  Naslovna fotografija: Farmina
  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija