“Farmini” subvencija od dva miliona evra – evo zašto

Italijanska kompanija „Farmina pet foods“ dobila je 2,04 miliona evra za novu proizvodnu liniju za suvu hranu i izgradnju novog magacina u fabrici u Inđiji, vidi se iz ugovora o dodeli podsticaja, piše Nova ekonomija. Farmina do kraja 2022. godine treba da uloži najmanje 9,6 miliona evra i da zaposleni najmanje 32 nova radnika na […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
“Farmini” subvencija od dva miliona evra – evo zašto

Italijanska kompanija „Farmina pet foods“ dobila je 2,04 miliona evra za novu proizvodnu liniju za suvu hranu i izgradnju novog magacina u fabrici u Inđiji, vidi se iz ugovora o dodeli podsticaja, piše Nova ekonomija.

Farmina do kraja 2022. godine treba da uloži najmanje 9,6 miliona evra i da zaposleni najmanje 32 nova radnika na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom.

U avgustu prošle godine, kada je kompanija podnela prijavu za dobijanje subvencija, Farmina je imala 299 zaposlenih.

Narednih pet godina kompanija ne sme da smanjuje ukupan broj zaposlenih ispod 331 niti da smmanjuje vrednost materijalnih i nematerijalnih sredstava koji su dostignuti investicionim projektom.

Fotografija: Luigi Pan, Google

Čija je Farmina?

Kompanija Farmina je u većinskom vlasništvu italijanskih državljana Angela Rusoa (Angelo Russo), koji ima 70 odsto udela i Nikola Rusoa (Nicola Russo) sa 10 odsto.

Petina kompanije Farmina je u vlasništvu italijanske kompanije Russo Mangimi iz Italije.

Fabrika Farmina u Inđiji je otvorena 2010. godine. Građani ovog mesta su se od tada žalili na neprijatne mirise koje osećaju u letnjim mesecima. Ipak, inspektori koji u nekoliko navrata izlazili na teren svaki put su donosili zaključake da nema zagađenja i da ne postoji opasnost po građane i životnu sredinu.

Fotografija: Luigi Pan, Google

Krediti, subvencije…

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je 2016. godine dala kredit vredan 7,25 miliona evra kompaniji Farmina Pet Foods za povećanje proizvodnih kapaciteta i lansiranje novih  u Srbiji.

Srpski ogranak kompanije Farmina je 2020. godine imao poslovne prihode 10,4 milijardi dinara. Profit je iste godine bio 36,2 milijardi dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-inspekcija-ce-na-svaka-tri-dana-kontrolisati-farmu-svinja-i-objekte-koji-sire-neprijatan-miris/

Naslovna fotografija: Farmina
Radovan Nikolić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.