• Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom bazaru koji organizuje porodica Ljiljane Kukić uz podršku udruženja „Veliko srce“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić
  Foto: Pixabay

  Humanitarni bazar prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić održan u centru Inđije u subotu 20. aprila od 8 do 13 sati, na kom će posetioci moći da kupe i tako doniraju novac koji je Ljiljani potreban. Inđinčani su pozvani da doniraju nove ili dobro očuvane igračke.

  -Biće hrane, slatkiša , vaučera, kućnih potrepština a mislimo da će se dobro prodavati i igračke obzirom da ide pravoslavni Uskrs .Možete ih ostaviti u OAZI do petka 19. aprila .Malo po malo i sakupićemo potrebna sredstva. – kaže se u pozivu organizatora humanitarnog bazara.

  Pomoć je namenjena inđinčanki Ljiljani Кukić kojoj je novac potreban za lečenje multiple skleroze.

  Prve tegobe Ljiljana je osetila 1998.  godine u vidu jakih vrtoglavica koje su lečene vitaminskim terapijama.

  Do progresije bolesti došlo je u julu 2011. godine kada je Ljiljana lečena pulsnim terapijama kortikosteroida. Javila se nestabilnost pri hodu, trnjenje u stopalima kao i u šaci leve ruke. Otežano se kreće uz pomoć druge osobe. Tokom dana joj se javljaju duple slike a prisutno je I zamućenje vida na desnom oku.

  Nadu za poboljšanje zdravstvenog stanja Ljiljana ima u lečenju matičnim ćelijama koje se sprovodi u jednoj klinici u inostranstvu koja ima dugogodišnje iskustvo i pozitivne rezultate u lečenju ove bolesti.

  Кako bi Ljiljana što pre nastavila sa lečenjem potrebna joj je pomoć ljudi dobre volje u vidu donacija.

  Sredstva su joj potrebna za transplantaciju matičnih ćelija (HSCT), specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, i putne troškove.

  Podsetimo da je 31. decembra prošle godine  u parkiću na trgu Slobode organizovana manifestacija „Humanitarni doček Nove godine“ u kom učestvuju četiri inđijska Udruženja građana a događaj ne namenjen prikupljanju sredstava upravo za Ljiljanu Kukić.

  Tom prilikom sakupljeno je 170.000 dinara.

  Pozorišna predstava “Udavače” izvedena u Kulturnom centru Inđija 7. februara . Predstava je humanitarnog karaktera i realizovana je u saradnji sa Kreativnim centrom Artelje, pomoć je namenjena inđinčanki Ljiljani Кukić. Novac od prodatih karata namenjen u svrhe pomoći za lečenje kao i novac koji je tom prilikom prikupljern u kutiji za dobrovoljne priloge.

  Takođe održan humanitarni koncert „Snaga Krajine“ na Banstolu gde je nastupilo 10 grupa i pojedinaca, izvođača Krajiške muzike i tom prilikom za Ljiljanu Kukić je sakupljeno 140.000 dinara.

  Dan nakon toga 21. Marta održan je još jedan humanitarni concert u inđijskoj spotrskoj hali na kom je nastupilo 10 izvođača I tom prilikom je prikupljeno 150 hiljada dinara.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo