• Možda i četvrta doza vakcine

  Treća doza vakcine protiv virusa korona, čije davanje je počelo u Srbiji, možda neće biti dovoljna. – Možda ćemo morati da primimo i četvrtu dozu vakcine, u februaru – upozorava direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević. – Problem je u tome što je ovo novi i naučno nedovoljno istraženi virus i što će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Možda i četvrta doza vakcine

  Treća doza vakcine protiv virusa korona, čije davanje je počelo u Srbiji, možda neće biti dovoljna.

  – Možda ćemo morati da primimo i četvrtu dozu vakcine, u februaru – upozorava direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

  – Problem je u tome što je ovo novi i naučno nedovoljno istraženi virus i što će za njega, dok se ne postigne kolektivni imunitet, biti potrebno da se imunizujemo na šest meseci. Imunitet kratko traje, moramo da svi pimimo treću dozu, možda i četvrtu u februaru. Dok se situacija ne smiri, a valjda će se smiriti jednom – kaže dr Adžić Vukičević za potal Nova.rs.

  Dodaje da je svaka vakcina efikasna, ali da takva zaštita ne može biti stoprocentna.

  Ona je ponovo istakla da u ovom talasu najčešće oboljevaju i najteže kliničke slike imaju mladi muškarci između 20 i 30 godina starosti – zajedničko im je i to da nisu vakcinisani.

  – Virus traži put da opstane, a taj put su nevakcine osobe – kaže dr Adžić Vukičević.

  Tatjana Adžić Vukičević, foto N1

  Vakcinacija širom Srbije, pa i u Inđiji je u toku, a prema informacijama sa gradskom vakcinalnog punkta broj mladih zainteresovanih za vakcinaciju je u porastu.

  Inđinčanima su dostupne Fajzer i Sinofarm vakcine, a vakcinalni punkt je radnim danima otvoren od 8 do 19 časova, dok je subotom radno vreme od 8 do 14 časova.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija