• Pećinci: Pokrajinski sekretarijat odbio prigovor roditelja, Luki preti tužbom predsedniku OO DS

  Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine odbio je prigovor Jelene i  Miloša Mažića na rezultate konkursa za upis dece u vrtić u Pećincima. Prigovor roditelja se odnosio na obrazloženje nadležnih iz predškosle ustanove da su smeštajni kapaciteti popunjeni, saznaje IN Medija. U svom obrazloženju Pokrajinski sekretarijat, između ostalog, navodi da je izvršen […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pećinci: Pokrajinski sekretarijat odbio prigovor roditelja, Luki preti tužbom predsedniku OO DS

  Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine odbio je prigovor Jelene i  Miloša Mažića na rezultate konkursa za upis dece u vrtić u Pećincima. Prigovor roditelja se odnosio na obrazloženje nadležnih iz predškosle ustanove da su smeštajni kapaciteti popunjeni, saznaje IN Medija.

  U svom obrazloženju Pokrajinski sekretarijat, između ostalog, navodi da je izvršen vanredni inspekcijski nadzor 28. novembra 2022. godine gde je utvrđeno da je sve rađeno po propisima i Zakonu kao i da je roditeljima Jeleni i Milošu Mažiću ponuđena mogućnost boravka dece u vrtiću u Šimanovcima što su oni odbili.

  Podsetimo da su Jelena i Miloš Mažić čija su deca ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“  o odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU “ Vlada Obradović Kameni”, Anite Vončevski. Kako kažu, pozvala ih je žena koja se nije predstavila a jedini odgovor je bio “To je odluka Komisije”.

  Nakon toga su roditelji održali protest ispred objekta predškoslke ustanove i pored Jelene i Miloša Mažića, na protestu su bili prisutni i roditelji predškoske dece koji imaju isti problem. Kako je potvrđeno našem portalu, reč je o roditeljima koji su u opštini Pećinci učestvovali kako u poltičkim tako i u nedavnim protestima protiv aktuelne vlasti koje su organizovali poljoprivrednici.

  Roditelji su tada izjavljivali da je za spisak „nepodobnih roditelja“ i njihove dece odgovoran poverenik Srpske napredne stranke, Milorad Pantić.

  Nakon protesta se oglasio i  predsednik te sremske opštine, Siniša Đokić, On je tada u svom saopštenju, objavljenom na zvaničnom sajtu te lokalne samouprave, naveo da je protest i ulazak roditelja u objekat PU Vlada Obradović Kameni “nezapamćen slučaj”.

  Nazapamćen je slučaj da neka od političkih stranaka u opštini Pećinci nasilno upadne u vrtić, kako su to juče učinili aktivisti Demokratske stranke u objektu vrtića u Pećincima, pravdajući svoju nasilnost protestom roditelja čija su deca na listi čekanja za upis u vrtić.- naveo je u svom saopštenju predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić.

  Nikola Mažić

  Rođeni brat Miloša Mažića, Nikola je predsednik regionalnog odbora Demokratske stranke kao i opštinskog odbora u Pećincima.  Za IN Medija Nikola Mažić kaže da je njemu stigla opomena pred utuženje zbog, kako kaže“ nepostojećeg duga u iznosu od 800 evra“.

  Tužbu je podneo upravo Milorad Pantić i u njoj se navodi da je Nikola Mažić početkom 2020. godine .dobio novac od Milorada Pantića kako bi platio zakup prostorija Demokratske stranke u Pećincima.

  Pošto do današnjeg dana novac niste vretili, niti pokazali nameru da ga vratite, naročito što se u medijima pojavljujete te širite neistinite tvrdnje o Miloradu Pantiću, pozivate se da u roku od tri dana od primanja ove opomene kontaktirate advokatsku kancelariju – navodi se u opomeni pred utuženje

  Nikola Mažić za IN Medija kaže da je lažno optužen da je uzeo novac od Milorada Pantića za potrebe Demokratske stranke.

  –  Očito da dotični nema mere u pokušaju da nas ućutka i diskredituje. Lažu, prete i ucenjuju i dalje. Istina je da sam 2019.godine tražio prostorije za DS od opštine ali smo odbijeni iako smo na to imali pravo kao stranka koja je tada imala odbornike u lokalnom parlamentu. U privatnom zakupu smo od 2014.godine samo zbog bahatosti  Lukija. – kazao je Mažić.

  Podsetimo da je Udruženje A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava podnelo krivična prijava protiv direktorke Predškolske ustanove „Vladimir Obradović Kameni“ u Pećincima.

  Krivična prijava je podneta zbog toga što je direktorka ove ustanove Anita Volčevski „nezakonitim i nesavesnim radom kršila zakon, propise i druge opšte akte, što je dovelo do grubog kršenja prava dece“.

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/podneta-krivicna-prijava-protiv-direktorke-predskolske-ustanove-u-pecincima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika