Pojačana kontrola traktora i vozača traktora

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će saobraćajna policija, u cilju bezbednosti saoraćaja, u narednom period vršiti pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju. Poseban akcenat je na otkrivanju prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola. U saopštenju se navodi da su se od početka godine, na putevima Srbije dogodile 22 saobraćajne nezgode u kojima su […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Pojačana kontrola traktora i vozača traktora

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će saobraćajna policija, u cilju bezbednosti saoraćaja, u narednom period vršiti pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju. Poseban akcenat je na otkrivanju prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola.

U saopštenju se navodi da su se od početka godine, na putevima Srbije dogodile 22 saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali traktori, od kojih su 18 nesreća izazvali vozači traktora.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

– S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju. – kaže se u saopštenju

Ministarstvo unutrađnjih poslova naglašava u slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

Naslovna forografija: Artur Pawlak / pixabay

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija