• Trbin foto album: Branimir Džoni Štulić

  Džoni Štulić je priča za sebe, različita od svih ostalih u svakom smislu, muzika, pesništvo, prevođenje, čak i način pisanja. On je potpuno autentičan. Fotografisao sam ga mnogo puta, najčešće na koncertima, ali bilo je mnogo zanimljivije provoditi vreme sa njim van grupe i koncerata, gde sam uspevao da “izvučem” iz njega ono što je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Trbin foto album: Branimir Džoni Štulić

  Džoni Štulić je priča za sebe, različita od svih ostalih u svakom smislu, muzika, pesništvo, prevođenje, čak i način pisanja. On je potpuno autentičan. Fotografisao sam ga mnogo puta, najčešće na koncertima, ali bilo je mnogo zanimljivije provoditi vreme sa njim van grupe i koncerata, gde sam uspevao da “izvučem” iz njega ono što je bilo važno za dobru fotografiju.

  Foto: Branimir Džoni Štulić

  Najbolji serijal fotografija ovog umetnika napravio sam 1989. godine kod Geneks kule gde smo napravili popodnevno slikanje a posle čega je on otišao na koncert. U pauzama slikanja sam ga odveo u šahovski klub Novi Beograd, gde smo odmeravali snage u šahu ali sam ja tada napravio par interesantnih fotografija, Fotografije sam pravio tu, na licu mesta, za šahovskom tablom, toliko smo se opustili u tom igranju šaha i fotografisanju da smo zakasnili na koncert. Njegov koncert.

  Foto: Branimir Džoni Štulić

  Sa druge strane, Džoni je profesionalac, nije odbijao bilo šta kada je karijera u pitanju, šta god da sam tražio od njega. U našim serijama fotografisanja slikao se sa decom, psima, slučajnim prolaznicima, baš ništa mu nije bilo teško.

  Pored toga što je u poslu i odnosu prema svojoj karijeri i svim onim što prati karijeru, bio nepogrešiv i raznovrstan on je odličan poznavalac književnosti, muzike i političkih dešavanja u svetu.

  Neiscrpna je riznica razgovora i polemike, njegova razmišljanja o svim događajima devedesetih su ga i odvela sa prostora Jugoslavije jer nije priznavao razvoj situacije.

  Foto: Branimir Džoni Štulić

  Nažalost, njegova karijera prekinla se 1990. godine kada se odselio za Holandiju i više se nije vraćao, Poznato je da su brojni novinari pokušavali da od Džonija dobiju ekskluzivan intervju, priču, objašnjenje ili razloge zašto je tako naglo napustio svoju karijeru ali je on bio i ostao “škrt” na pričama.

  U  poslednje dve godine čuli smo se nekoliko puta, razgovori koje smo vodili bili su privatni, oni o zdravlju ali i prisećanju na dobra stara vremena.

  Ne mogu reći da sam bio ljubitelj njegove muzike, ali sada nakon tolikih decenija sve se više vraćam njegovoj muzici i shvatam da je to jedna od najkvalitetnijih stvari koja je postojala na prostorima bivše Jugoslavije.

  Foto: Branimir Džoni Štulić

  Nakon toliko godina, voleo bi kada bi se vratio ili da se sretnemo negde i napravimo serijal fotografija uz price kakve smo nekad vodili. To je čovek koji je ostavio trag, povukao se neokaljan i zadržao pravo da mit o njemu živi i prenosi se na eneracije koje su nastale posle njegovog odlaska sa ovih prostora.

  Autor teksta i fotografija: Zoran Trbović Trba

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Trbin Foto Album

  Izložba fotografija Zorana Trbovića u „Fabrici“

  Izložba fotografija Zorana Trbovića “Drugi ritam” biće otvorena u četvrtak 4. maja u 19 časova u SКCNS Fabrici.Ulaz za posetioce je besplatan, a postavka će moći da se pogleda do 12. […]

  Trbin foto album: Dejan Cukić

  Dejana Cukića sam upoznao 1982. godine kada sam ga fotografisao za naslovnu stranu časopisa „Mali rok“ kada je bio frontmen grupe „ Bulevar“, nakon toga sam pratio njegov rad dok je bio u […]

  Trbin foto album: Zoran Kiki Lesendrić

  Zoran Kiki Lesendrić svoju salvu stekao je početkom osamdesetih godina prošlog veka, samo par meseci nakon njegovog pojavljivanja na sceni dobio sam zadatak da ga fotografišem. Isprva mi je bilo […]

  Trbin foto album: Đorđe Balašević

  Đorđa Balaševića sam imao priliku da sretnem i fotografišem, davne 1978.godine u hali Pinki u Zemunu na koncertu „Računajte na nas“.  Pesma „Računajte na nas“ je postala […]

  Trbin foto album: Cacadou look

  Cacadou look je ženska grupa koja je osnovana 1983. godine i imao sam priliku da sa njima sarađujem kroz njihovu uspešnu ali kratku karijeru. Bile su strahovito poznate, ali ono što je zamimljivo […]