• U Inđiji od sutra počinje vakcinacija trećom dozom

  U Inđijskom Domu zdravlja od sutra, dan kasnije od većine mesta u Srbiji, počinje imunizacija trećom takozvanom buster dozom protiv kovida, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Vakcine će se davati na vakcinalnom punktu a za inđinčane će biti dostupne Fajzer i Sinofarm.U ovom trenutku vakcina nema, kažu za IN Medija u Domu zdravlja ali očekuju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Inđiji od sutra počinje vakcinacija trećom dozom

  U Inđijskom Domu zdravlja od sutra, dan kasnije od većine mesta u Srbiji, počinje imunizacija trećom takozvanom buster dozom protiv kovida, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

  Vakcine će se davati na vakcinalnom punktu a za inđinčane će biti dostupne Fajzer i Sinofarm.
  U ovom trenutku vakcina nema, kažu za IN Medija u Domu zdravlja ali očekuju da stignu, količine za sada nisu poznate.

  Buster, odnosno treću dozu vakcine, moći će da prime svi vakcinisani građani kojima je prošlo 180 dana od primljene druge doze vakcine, detaljnije informacije građani će dobiti na SMS -om ili mailom.

  Nezavisno od toga da li spadaju u grupe kojima se preporučuje treća doza, svako može da primi dopunsku dozu ukoliko želi, po isteku šest meseci od druge doze nakon dobijenog poziva od eUprave.

  Građani ne treba da se prijavljuju samoinicijativno za treću dozu, pre nego što budu kontaktirani od strane eUprave.
  Svim građanima se ostavlja mogućnost izbora vakcine, a konačan izbor vakcine građani će saopštiti lekaru, tokom pregleda i konsultacija na vakcinalnom punktu.

  U Srbiji trenutno postoje četiri vrste vakcina i svih ima dovoljno na svim punktovima u zemlji – kineska vakcina (Sinofarm), ruska vakcina (Sputnjik V) i vakcine proizvođača Fajzer i Astrazeneka.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija