Vlast kaže da za smrad u Inđiji ne postoji rešenje

Categories Inđija, NAJVAŽNIJEPosted on

Duže od deceniju građani Inđije u toku letnjih meseci ne mogu da otvore prozor zbog neprijatnog mirisa koji dopire iz pravca gde su smeštene fabrike „Kostas A Zakarija“ ali i „Farmina pet foods“.

Kako IN Medija saznaje, danas su stanovnici ulica 9 Jugovića, Maksima Gorkog i Bloka 63 razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave o pronalaženju rešenja problema koji, prema njihovim rečima, imaju sa kiparskom kompanijom  „Kostas A Zakarija“.

Tokom leta stanovnici pomenutih ulica, kao i Bloka 63, u večernjim satima su mogli osetiti neprijatan miris, koji dolazi  iz pravca industrijske zone u kojoj je sedište kiparske fabrike, koja se bavi  preradom mesa i koja je glavni izvoznik za kinesko tržište.

Vladimir Gak nije imao vremena za sastanak

Prema rečima stanovnika tog dela grada, jedini način da se izbore sa nesnošljivim smradom je obraćanje lokalnoj samoupravi. Međutim, iako je bio dogovor da predstavnici ulica 9 Jugovića, Maksima Gorkog kao i Bloka 63 razgovaraju sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom, njih su danas primili šef kabineta Nemanja MIlojević i načelnik opštinske uprave Aleksandar Banić. Prisutni su bili i inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove koji, prema rečima naših sagovornika, nisu ništa rekli.

Ne postoji Zakon koji rešeava neprijatne mirise i ukoliko vi znate za takav Zakon, fotokopirajte nam i dostavite nam, kako bi lokalna samopuprava mogla da ga sprovede – bio je odgovor načelnika i šefa kabineta.

Naš sagovornik kaže da su nezadovoljni građani napomenuli da, pored kiparske kompanije „Kostas A Zakarija“, smrad dolazi i iz pravca fabrike “Farmina Pet foods” i da to stvara dodatni problem. Odgovor načelnika opštinske uprave Aleksandra Banića je bio kratak.

Farmina je uložila više od milion evra za dodatne filtere i ne možete reći da se neprijatan miris oseti kao ranije – rekao je Banić.

A zatim je ponovo zatražio od prisutnih građana da mu proslede Zakon po kojem on i lokalna samouprava mogu da reaguju i da kazne pomenute fabrike zbog širenja neprijatnog mirisa u gradu. Rok za odgovor sa današnjeg sastanka nezadovoljnih građana i predstavnika vlasti u Inđiji je tri nedelje.

Do tada, stanovnici ulica 9 Jugovića, Maksima Gorkog, Bloka 63 i ostalih će morati da se, po svemu sudeći, strpe, a predstavnici lokalne samouprave su obećali da će se, ukoliko ne nađu rešenje, obratiti resornom ministarstvu.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *