Pitanjem, ko voli Inđiju SNS, SPS ili SSP započeta kampanja za lokalne izbore 2024. u Inđiji?

U sledećoj predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Inđiji 2024. godine, pored višegodišnjih neispunjenih obećanja oko završetka hale, pijace i ulica u Inđiji, sadašnja vlast ponudiće i nove projekte. U planu su biciklistička i trim staza do autleta, izgradnju istih po selima, novi zološki vrt, izgradnju sportske hale za borilačke sportove, proširenje kulturnih dešavanja i […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Pitanjem, ko voli Inđiju SNS, SPS ili SSP započeta kampanja za lokalne izbore 2024. u Inđiji?

U sledećoj predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Inđiji 2024. godine, pored višegodišnjih neispunjenih obećanja oko završetka hale, pijace i ulica u Inđiji, sadašnja vlast ponudiće i nove projekte.

U planu su biciklistička i trim staza do autleta, izgradnju istih po selima, novi zološki vrt, izgradnju sportske hale za borilačke sportove, proširenje kulturnih dešavanja i nezaobilaznu brigu o mladima.  

Iako se čini dalekom, predizborna kampanja za sledeće redovne lokalne izbore 2024. godine je u jeku, zajedno sa kampanjom za izbore 3. aprila. Početak radova, obilasci, završeci, obećanja, planovi, već plaćeni projekti, svim tim bombardovani su građani kojima se na vreme plasira priča o idealnom životu u Inđiji. Svoj treći mandat, sadašnji predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, neće lako prepustiti drugom, jasno je vidljivo iz telefonskih anketa kojma su ovih dana izloženi građani Inđije.

U snimljenom razgovoru operatera i anketiranog građanina Inđije, pored pitanja o listama i kandidatima na predstojećim izborima, veći deo posvećen je lokalnim političarima. Onima koji su se nekada bavili lokalnom politikom, kao i ocenjivanjem projekata koje sadašnja struktura vlasti planira da ponudi građanima Inđije.  Nije teško zaključiti ko je naručilac ankete po pitanjima i redosledom kojim su ona postavljena.

Ko voli Inđiju, SNS, SPS ILI SSP?

Prvo je pitanje lokalnoj političkoj strukturi. U zavisnosti od odgovora, anketa će pokazati jasan stav o sadašnjoj poziciji SNS, stalnom kolicionom partneru svake vlasti u Inđiji SPS, kao i jednom od retkih opozicionih stranaka koje su aktivne u Inđiji – SSP.

Zatim se nižu imena onih koji su učesnici u vlasti, onih koji su bili i oni koji možda predstavljaju opasnost sadašnjoj vlasti. Zanimljivo je, da se SSP i njihovi aktivisti na lokalu, ne pominju na spisku iako je anketa o lokalu krenula upoređivanjem, ko je veći lokal patriota.

Nabrajanje kreće od direktora JP “Inđija put” i predsednika Vojvođanskog bokserskog saveza Marka Gašića, što je svakako iznenađujuć izbor uzevši u obzir brojne afere koje se kriju iza ovog imena.

Sledeći je, bivši predsednik opštine Inđija Pretar Filipović, potom Marijan Rističevič poslanik, nekadašnji predsednik SO Inđija za vreme Gorana Ješića i stanovnik Novih Karlovaca.

Slede imena koja nemaju realnu šansu da ikada budu kandidati, direktor JKP Komunalac Inđija Dušan Lemajić,  predsednik SO Inđija Đorđe Dimić,  Živan Živanović Žiža i Milan Raduljica.

Iznenađenje ankete je svakako Goran Ješić predsednik opštine Inđija od 2000. do 2012. godine, dr Danilo Višnjevac nekadašnji poslanik u APV, Strahinja Jovanović, Dragoljub Trifunović Čarli, Vladimir Gak.

Najčudnija ponuda je Milan Končarević, koji nije stanovnik Inđije. Nije stanovnik, što ga ne sprečava da bude aktuelni zamenik predsednika opštine Inđija a da u perspektivi može i da vodi mesto u kom ne živi.

Iz nabrojanih imena može se zaključiti da će glavna ponuda biti još jedna izgradnja hale, ovog puta za borilačke sportove.  Marko Gašić osim direktorskog mesta i predsednik Vojvođanskog bokserskog saveza, te bi svojim “uticajnim” mestom u savezu obezbedio Inđiji halu za te namene.

Petar Filipović, iako se ne ističe u političkom životu nakon promene vlasti, očigledno je protivnik od koga se zazire i nije na odmet odmeriti njegovu “snagu” kao neaktivnog političara, u slučaju da se aktivira koju bi glasačku snagu ostvario.

Marijan Rističević, čedo svake vlasti, požrtvovani sluga i večiti funkcioner koji svojim uticajem gazi sve ispred sebe, na listi se našao kako bi se proverilo je li se najzad smučio biračima.

Foto: Goran Ješić

Goran Ješić je u prvu ruku iznenađenje na listi. Na političkoj sceni Inđije nije punih 10 godina, ali se rezultati njegovog predsednikovanja i nakon toliko vremena komentarišu, vide i funkcionišu. Politički povratak nije nemoguć, za svaki slučaj potrebno je oslušnuti šta misle Inđinčani.

Strahinja Jovanović, mlad političar, nekad kritičar nekad pristalica odluka lokalnih vlasti. Na spisku se našao zbog velikog uticaja na građane, te bi bilo nužno znati da li Strahinju Jovanovića držati bliže ili dalje naprednjačkom srcu.

Sa Vladimirom Gakom se završava niz i samim tim je on uvodničar u sledeće pitanje

Foto: Vladimir Gak predsednik opštine Inđija

Koga u budućnosti vidite na mestu predsednika opštine Inđija?

Sa zadnjeg mesta prethodne liste, Vladimir Gak je kao potencijalni kandidat „skočio“ na prvo mesto. Razlog, da bi kao zadnje i prvo, sugestivno, anketirani čuo isto ime – Vladimir Gak.

Sledi lista istih imena Đorđe Dimić, Milan Končarević, Dragoljub Trifunović Čarli,Milan Raduljica, Marko Gašić, Dušan Lemajić, Marijan Rističević, Živan Živanović Žiža, dr Danilo Višnjevac Strahinja Jovanović, Goran Ješić i Petar Filipović.

Nabrajanjem “budućih” projekata i njihovim ocenjivanjem jako bitno, manje bitno ili nebitno anketa se privodi kraju. Anketirani dobija informacije da Gak planira da razvija selo, sport, omladinu, privredu kroz brojne projekte. Suština ovog ocenjivanja “treba li vam nova hala za borilački sport”, šta mislite o novom zološkom vrtu i tako dalje, jeste da se oceni šta će od informacija biti plasirano i kojim redom naredne dve godine do lokalnih izbora.

Novi projekti, nova radna mesta, sadržaj za omladinu, zdravlje, školstvo, infrastruktura, sport samo odlučite šta prvo želite da Vam obećamo- tako bi zvučalo iskreno pitanje.

Anketa se završava ocenjivanjem “već realizovanih projekata” , novi vrtić u Inđiji, novi investitori, povećane stipendije studentima, sportski tereni, renoviranje škola i asfaltiranje svih ulica.

Kao tampon zona, pre poslednjeg pitanja operater ispituje šta je bliže gledištu anketiranog

„kada uporedite vladavinu u Inđiji za vreme DS do 2016. godine ili vladavinu SNS-a od 2016. do dana današnjeg, kada je Inđija više napredovala“

„da li je za stabilnost Inđije važno da je vodi stranka na vlasti u državi ili nije važno koje je političko opredeljenje ljudi koji vode Inđiju“.

Koje ste nacionalnosti?

Poslednje pitanje u anketi je “koje ste nacionalnosti” što ima prizvuk diskriminacije, jer parvo glasa, mišljenja i ocene ima svaki stanovnik Srbije bez obzira na nacionalnost. Suština ovog pitanja je, koja “nacionalna manjina” ima određeno mišljenje o desničarskoj politici i kako im se dodvoriti.

Odakle broj telefona

Ispitanik: Kako vi znate moj broj telefona?

Operater: Slučajnim generisanjem brojeva od 0 do 9 sa odgovarajućim prefiksom.

Ispitanik: To ste Vi okrenuli ili?

Operater: A ne, ne dajler mi šalje brojeve.

Ovaj detalj jasno pokazuje da je u zavisnosti od opštine ili grada u kom se ispitanik nalazi, pripremljen drugi deo ankete vezan za lokalnu politiku. Ne, operater ne zna sve detalje o Inđiji, pred njim je dobro izdetaljisan profil, hvalospev i uticaj na budućeg glasača u zavisnosti gde geografski pripada.

Iz pitanja provejava opipavanje pulsa glasača i njihovog mišljenja o eventualnim izborima za funkcije na narednim izborima, kao i ispitivanje ko je od opozicionih ili bivših učesnika vlasti opasnost za SNS u Inđiji na lokanim izborima. Od odgovora anketiranih zavisi celokupna predizborna kampanja u naredne dve godine, koja je već u punom jeku.

Verica Marinčić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije IZBORI 2022.

Đilas: Sastajem se sa Vučićem sutra

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas saopštio je da je dobio poziv iz kabineta Aleksandra Vučića i da će se sastanak održati u predsedništvu Srbije u ponedeljak u 16 časova. Đilas je naveo da će tema razgovora će biti rešavanje političke krize u Beogradu i dodao da predstavnici njegove koalicije u GIK-u nastavljaju borbu […]

RIK saopštio preliminarne rezultate

Republička izborna komisija saopštila je večeras preliminarne rezultate izbora održanih u nedelju 3. aprila, za Predsednika Srbije i poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević kazao je da je „iza nas uspešno sproveden izborni dan“ i istakao da je od 6.268.496 birača upisanih u izborni spisak, izašlo njih 3.675.064. Preliminarni rezultati izbora […]

Da li su SNS i Vučić najveći gubitnici izbora?

Vladajuća stranka i njen lider najveći su gubitnici jučerašnjih izbora na svim nivoima, objavio je profesor pravnog fakulteta u Beogradu Svetislav Kostić na svojoj fejsbuk stranici. On je detaljno analizirao do sada dostupne rezultate izbora za Predsednika Srbije, poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije i izborima za Skupštinu grada Beograda u objavi koju vam prenosimo […]

Protest ispred RIK za “odbranu glasova”

“Ekološki ustanak” i “Skupština slobodne Srbije” najavili su protest zbog moguće izborne krađe“. Oni su pozvali građane Srbije da se večeras u 19.30 okupe ispred zgrade Republičke izborne komisije u Beogradu. – Vreme je da branimo svoje glasove. Zato svi ispred RIK-a – poručio je Ekološki ustanak u objavi na fejsbuku. Ove organizacije od predsednika […]

Kokanović: U Gornjim Nedeljicama pobedili Vučić i SNS

Predsednik ekološkog udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović izjavio je danas da su na svim biračkim mestima u 15 sela koja se nalaze u neposrednoj blizini gde je planirano otvaranje rudnika Rio Tinta, Aleksandar Vučić i lista Srpske napredne stranke (SNS) odneli ubedljivu pobedu, prenosi Beta. Kokanović je kazao agenciji Beta da su meštani masovno […]