• Vučić: Za tri-četiri dana puštanje brze pruge Beograd-Novi Sad

  Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, najavio je danas da će za tri-četiri dana biti puštena u rad brza pruga od Beograda do Novog Sada, piše euronews. Vučić je to rekao govoreći na predizbornom skupu u Kucuri kod Vrbasa, navodeći da će, kada celokupna brza pruga od Beograda do Budimpešte bude završena, građani tog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Za tri-četiri dana puštanje brze pruge Beograd-Novi Sad

  Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, najavio je danas da će za tri-četiri dana biti puštena u rad brza pruga od Beograda do Novog Sada, piše euronews.

  Vučić je to rekao govoreći na predizbornom skupu u Kucuri kod Vrbasa, navodeći da će, kada celokupna brza pruga od Beograda do Budimpešte bude završena, građani tog mesta stizati do Budimpešte za manje od dva sata.

  – Za tri do četiri dana otvaramo brzu prugu od Beograda do Novog Sada, već je krenula izgradnja Novi Sad-Subotica, Subotica-Budimpešta, vi ćete u Budimpešti biti za manje od dva sata, to su veliki pomace – rekao je Vučić.

  Brza pruga Beograd-Novi Sad završena je krajem prošle godine, nakon toga vršeno je testiranje pruge na kojoj će vozovi dostizati brzinu do 200 kilometara na čas.

  “Doprinos blagostanju naroda Evrope”

  Brza pruga Beograd-Budimpešta je vodeći projekat Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i važan deo kinesko-evropske kopnene i pomorske transportne veze, poručio je danas potpredsednik Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine Ning Džidže, prenosi Tanjug.

  Obraćajući se putem video linka na svečanosti početka izgradnje brze pruge Novi Sad-Subotica, on je rekao da će taj projekat omogućiti Srbiji i Mađarskoj, kao i drugim zemljama da izgrade transportna i logistička čvorišta, podstiču infrastrukturu Evrope i ekonomski razvoj regiona duž pruge.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI