• Početak kraja vladavine DS-a u Inđiji

  Na današnji dan 2012. godine nakon što su poslanici Skupštine Vojvodine izabrali novu pokrajinsku vladu došlo je i do smene lokalnog rukovodstva u Inđiji. Nakon imenovanja dotadašnjeg predsednika opštine Inđija Gorana Ješića za potpredsednika vlade Vojvodine, njega je zamenio dotadašnji šef kabineta Petar Filipović. Ovaj datum se ujedno može označiti i kao početak kraja vladavine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Početak kraja vladavine DS-a u Inđiji

  Na današnji dan 2012. godine nakon što su poslanici Skupštine Vojvodine izabrali novu pokrajinsku vladu došlo je i do smene lokalnog rukovodstva u Inđiji. Nakon imenovanja dotadašnjeg predsednika opštine Inđija Gorana Ješića za potpredsednika vlade Vojvodine, njega je zamenio dotadašnji šef kabineta Petar Filipović. Ovaj datum se ujedno može označiti i kao početak kraja vladavine Demokratske stranke u Inđiji.

  Ješić je od 2000. godine tri puna mandata bio predsednik opštine Inđije, a nakon lokalnih izbora od 6. maja 2012. godine bio je imenovan i po četvrti put na tu funkciju. Međutim, četvrti mandat kao predsednik opštine Inđija Goran Ješić je prekinuo zbog odlaska u pokrajinsku vlavu.

  Naime, poslanici Skupštine Vojvodine su 11. jula 2012. godine izabrali  novu pokrajinsku vladu, koja je umesto dosadašnjih 12 brojati 11 sekretarijata i četiri potpredsednička mesta. Tada su imenovani i potpredsednici vlade i to: Andor Deli (SVM), Dragoslav Petrović (DS), Goran Ješić (DS) i Slaviša Grujić (LSV).

  Nakon odluke Gorana Ješića da prihvati funkciju potpredsednika vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu. usledila je i promene na čelu opštine Inđija. Novi predsednik opštine je imenovan 23. avgusta te 2012. godine a odbornici većine su za prvog čoveka  izabrali Petra Filipovića koji je pre toga obavljao funkciju šefa kabineta.

  Petar Filipović, predaja izborne liste 2016. godine

  Filipovićevu vladavinu obeležila je 2015. godina kada je situacija u opštini počela da se komplikuje u aprilu te godine kada su odbornici SNS-a, SRS-a, LSV-a, ali i odbornici dve stranke koje se u tom trenutku na vlasti: pet odbornika DS-a i jedan odbornik SPS-a, potpisali inicijativu za smenu vlasti. Međutim, , odbornici Srpske napredne stranke povukli su, pre početka sednice lokalne skupštine, predlog za smenu opštinskog rukovodstva u Inđiji.

  Nakon pokušaja da prekomponuju vlast u Inđiji, odbornici Srpske napredne stranke su se povukli. Od 15. aprila 2015. godine oni nisu prisustvovali zasedanjima skupštine opštine Inđija

  Petar Filipović je ostao na čelu opštine Inđija do juna 2016. godine kada je nakon lokalnih izbora formirana nova vlast koju čine odbornici Srpske napredne stranke,. Na poslednjim lokalnim izborima, održanim 2020. godine, najveći broj glasova odnela je Srpska napredna stranka – 14.342 glasa. dok Demokrate na tim izborima nisu učestvovale.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kako-je-glasala-indjija/

  M. B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]

  Zimsko računanje vremena od nedelje 29. oktobra

  Letnje računanje vremena u 2023. godini prestaje u nedelju 29. oktobra u 3 časa ujutro. U noći između subote i nedelje časovnike treba pomeriti za jedan sat unazad, sa 3 na 2 časa, u skladu sa […]